מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקה פסיכודידקטיאהרון10/01/2010
יש לי ילדה בת 8 מלאת שמחת חיים ומשתוקקת לחברה , לעיתים בכדי למצוא חן בעיני בנות אחרות היא מציקה להן ולעיתים זה מגיע למכות למרות שלא תמיד זה באשמתה .
בלימודים היא בסדר הציונים בין 70 ל 100 \מנהלת בית הספר לוחצת שנשלח אותה לבדיקה שלדעתי מאוד מיותרת ואף מאיימת שתערב את המפקח .
האם אני חייב לקחת את הילדה לבדיקה ?
והאם המנהלת יכולה לחייב אותנו באיומים לעשות זאת ?
אודה על תשובתך המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם בית הספר יכול לחייב ביצוע אבחון
ד``ר עדי אדר10/01/2010שלום לך!
לא ברור לי למה אתה מכנה את הבדיקה פסיכו דידקטית כי אני מניח שלא לזה המנהלת התכוונה.
אחבון פסיכו-דידקטי בוחן כישורי למדיה, יכולות קוגניטיביות ובעיות רגשיות.
אם יש הפרעות התנהגותיות אז מפנים לאבחון נוירולוגי ולעתים גם אבחון פסיכיאטרי.
איני יודע מה טיב הקשיים התפקודיים אך נראה לי כי אתה מציג תמונה מעט ורודה "לעתים זה מגיע למכות...". מכות זה אלימות ואלימות היא מצב פסול שעל הנהלת בית הספר לנקוט בכל האמצעים אשר משרד החינוך מרשה כדי לבער את התופעה.
איני יודע אם הנהלת בית הספר יכולה לחייב אתכם לבצע אבחון (נוירולוגי) אך ברור כי אין לאפשר התנהגות אלימה בבתי בית הספר. קיימות אפשרויות שונות לטיפול במצב זה החל מענישה, שיחה עם ההורים, השעיה, הרחקה מבית הספר, אבחון וכו'.
אני חשוב שכדאי לא להתעמת עם הנהלת בית הספר אלא לנסות להגיע איתם להבנות. להערכתי אתם צריכים להיות הגורם הראשון המעונין שבתכם תעבור אבחון מקצועי כדי להבין את הגורמים להתנהגותה.
בברכה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?