בדיקה פסיכודידקטי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקה פסיכודידקטי
    אהרון
    10/01/2010

יש לי ילדה בת 8 מלאת שמחת חיים ומשתוקקת לחברה , לעיתים בכדי למצוא חן בעיני בנות אחרות היא מציקה להן ולעיתים זה מגיע למכות למרות שלא תמיד זה באשמתה .

בלימודים היא בסדר הציונים בין 70 ל 100 \מנהלת בית הספר לוחצת שנשלח אותה לבדיקה שלדעתי מאוד מיותרת ואף מאיימת שתערב את המפקח .

האם אני חייב לקחת את הילדה לבדיקה ?

והאם המנהלת יכולה לחייב אותנו באיומים לעשות זאת ?

אודה על תשובתך המהירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה פסיכודידקטי

הוספת תגובה

• האם בית הספר יכול לחייב ביצוע אבחון

ד``ר עדי אדר
    10/01/2010

שלום לך!
    לא ברור לי למה אתה מכנה את הבדיקה פסיכו דידקטית כי אני מניח שלא לזה המנהלת התכוונה.
    אחבון פסיכו-דידקטי בוחן כישורי למדיה, יכולות קוגניטיביות ובעיות רגשיות.
    אם יש הפרעות התנהגותיות אז מפנים לאבחון נוירולוגי ולעתים גם אבחון פסיכיאטרי.
    איני יודע מה טיב הקשיים התפקודיים אך נראה לי כי אתה מציג תמונה מעט ורודה "לעתים זה מגיע למכות...". מכות זה אלימות ואלימות היא מצב פסול שעל הנהלת בית הספר לנקוט בכל האמצעים אשר משרד החינוך מרשה כדי לבער את התופעה.

איני יודע אם הנהלת בית הספר יכולה לחייב אתכם לבצע אבחון (נוירולוגי) אך ברור כי אין לאפשר התנהגות אלימה בבתי בית הספר. קיימות אפשרויות שונות לטיפול במצב זה החל מענישה, שיחה עם ההורים, השעיה, הרחקה מבית הספר, אבחון וכו'.

אני חשוב שכדאי לא להתעמת עם הנהלת בית הספר אלא לנסות להגיע איתם להבנות. להערכתי אתם צריכים להיות הגורם הראשון המעונין שבתכם תעבור אבחון מקצועי כדי להבין את הגורמים להתנהגותה.

בברכה!
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו