מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם לעשות אבחוןבבקשה עזרה07/02/2010
שלום, אני בן 16, בכיתה יא
שמעתי וקראתי כל מיני מאמרים ומידע על הנושא של לקויות למידה..
לפי אותם אתרים, אני חושב שאולי עלולה להיות לי לקות למידה..
למשל, יש זיכרון ממש גרועה..[שוכח עבודות להגשה, שיעורי בית,אפילו פעולות כמו להתקשר למישהו], אני עושה טעויות שטותיות במבחנים, מוצא את עצמי מרחף בשיעורים הרבה.. קופץ המון נושאים[הרבה פעמים, כל פעם עולה לי מחשבה לראש שמתפתחת ואז אני חושב הרבה מחשבות שונות ואני מאבד את הנושא. קורה הרבה בזמן שיעורים או כשאני מנסה לעשות שיעורי בית או איזה עבודה], אם אני קורא סיכומים, אני יכול לקרוא ולשכוח מה קראתי לפני, מאבד ריכוז ממש מהר, כל רחש מסביב תופס את תשומת הלב שלי.. אובד לי החשק הרבה..[אם אני מתחיל משהו, מפסיקה לכמה זמן או לא מצליח, אני פשוט מאבד עניין ולא חוזר לזה.. למשל קורא ספר בקביעות, מפסיק לכמה ימים ואובד לי החשק], מתחיל הרבה דברים ואף פעם לא מסיים..
הסיבה שאני שואל אם ללכת לאבחון היא, שמידי פעם אני יכול למצוא את עצמי מתעמק בנושא. למשל אם אני מוצא חידה נחמדה[ במיוחד עם מספרים] אני יכול לעבוד זמן רב בניסיון לפתור אותה. או שאני מצליח להתרכז באיזה פרוייקט שאני עושה[אוהב לבנות דברים].. אז אני לא יודע אם זה לקות למידה או שפשוט עצלנות, חוסר רצון..
העניין הוא שחשבתי על זה רק השנה, כי הציונים שלי ממש ירדו, יש הרבה עבודות להגשה שאני לא מגיש, והרבה בעיות בבית ספר.. אז אני לא יודע אם ללכת לאבחון. כי לפי מה שהבנתי זה הרבה כסף.. ואני לא בדיוק יכול להרשות לעצמי סכום מאוד גדול.. ומה אם אני אעשה אבחון ובכלל אין לי שום לקות למידה, אלא זה סתם אישיות ותרנית...
אז ללכת לעשות אבחון או לא? צריך בכלל? יש אולי עוד איזה סימפטומים ללקות למידה.. לראות אם יש לי..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעשות אבחון!
ד``ר עדי אדר07/02/2010שלום לך!
כל הכבוד על השאלה המפורטת והמושקעת!
הנתונים שאתה מעלה בהחלט יכולים לכוון לכיוון של הפרעת קשב וריכוז אם כי כמובן חייבים לבצע אבחון מסודר ומעמיק.
ילדים ומבוגרים עם הפרעות קשב יכולים בהחלט לבצע ולתפקד משימות שמעניינות אותם ולכן ההערה שציינת לא שוללת אפשרות של הפרעת קשב.
לכן לאור הירידה בתפקודך הלימודי והתסמינים אתה מתאר אני בהחלט ממליץ על ביצוע אבחון.
בברכה!
דר' עדי אדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני צריך ללכת לנוירולוג לאבחון?
בבקשה עזרה15/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?