מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התמכרות ותופעות ריטליןחיים הורוביץ10/02/2010
שלום דוקטור,
התחלתי לקחת ריטלין 25 מ"ג, משקלי 86ק"ג רק למטרת לימוד לבחינות אודה אם תתיחס לשאלות שמטרידות אותי:
1. האם יש אפשרות לדעת מה המינון המתאים ביותר לאו דוקא לפי כלל אצבע של משקל/יחס.
2. כיום יכולת הריכוז והמיקוד שלי ללא הריטלין לא טובות, במידה ואקח את הריטלין באופן יומיומי, האם אצטרך לאורך זמן להעלות את המינון ע"מ להתאים את אותה רמת מיקוד לקודמת ז"א מרגע שהתחלתי לקחת ריטלין ע"ב יומיומי לא אוכל להתרכז כמו שיכולתי עוד לפני שהתחלתי ללא הריטלין במידה ויום אחד ארצה להפסיק בכלל.
3. ישנה הנחה אצל חלק מהפסיכיאטרים ששאלתי כי אם מתבצעת הפסקה של 12 שעות לאחר תום השפעת הריטלין (התנקות הריטלין מהגוף) ועד לקיחת חדש, האם זה מבטל את תופעת ההתמכרות שתארתי ב-2.
4. במהלך ההשפעה של הריטלין אני חווה מן אופוריה מעין ציפה וקרה גם לאחר ששילבתי בסוף תמצית פרחי בך הרגשתי חרדות ודיכאון האם בסוף ההשפעה יש נטייה לדיכאון.
אודה לכם מראש על התייחסותכם הרצינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמכרות???
ד``ר עדי אדר10/02/2010שלום לך!
אין אפשרות מדויקת לחשב מראש את המינון המתאים אלא בהתחשב במדדים שונים כגון משקל, גיל, זמן השפעה נדרש, מהות ההפרעה (צורה פעלתנית בד"כ דורשת מינון תרופתי גבוה יותר).
בסיכומו של דבר ההשפעה הקלינית תהיה המדד העיקרי כמובן בכפוף לתופעות לוואי ומינונים מקסימלים לפי גיל.
לגבי השאלה השניה התשובה היא שלילית. התרופה לא משנה את סף המיקוד והריכוז שלך כאשר אתה לא מטופל בה. עם העלמות התרופה מהגוף התפקוד חוזר למצב התחלתי ואין שום בעיה להפסיק את הטיפול.
אין התמכרות לריטלין ומה שאתה מתאר פשוט לא קיים!
בסוף השפעת התרופה תתכן לעתים תקופה קצרה של תחושת דכדוך או אי שקט. זהו מצב הקרו רבאונד וישנן דרכים לטפל במצב זה.
בברכה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמכרות למיקוד
חיים הורוביץ13/02/2010דר' עדי אדר שלום,
בשאלתי לא כיוונתי להתמכרות לריטלין או לכל סוג אחר של תרופה העוזרת למיקוד שהמשמעות היא התמכרות לחווית המיקוד כפי שחויתי במהלך השפעת התרופה עליי, אסביר עצמי,
אני לוקח כבר מעל חודש ריטלין, 25מ"ג, משקל 85, גיל 38, בריא בד"כ,
עשיתי על עצמי נסיונות כבר מס' פעמים, בזמן שלקחתי ריטלין יכולת המיקוד שלי ויכולת "הכנסת" חומר לימודי למוח כזאת שמעולם לא חויתי אך שניסיתי כמה ימים לאחר נטילת הריטלין לנסות להתרכז ללא ריטלין, חויתי יותר הפרעות ריכוז - יותר מלפני שנטלתי בכלל את הריטלין - זאת ניסיתי כמה פעמים ולכן
1. אני חושש להמשיך בנטילת הריטלין היות ועבודתי דורשת התמקדות בפרטים ולא ארצה להיות משועבד ליכולת מיקוד רק עם ריטלין.
2. שמתי לב לתחושת אופוריה במהלך ההשפעה של הריטלין, אני חושש לקחת גם לפני מבחן גדול ומשמעותי עבורי (נערך אחת לשנה ) ולעומת זאת מכיר ביכולת הריטלין למקד אותי, לכן בדילמה.
שוב תודה על התייחסותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמכרות למיקוד
ד``ר עדי אדר13/02/2010שלום לך!
אני ממש לא מבין את הדילמה שלך..... זה בערך לחשוש להרכיב משקפיים כי רק כך תראה טוב....
אין מניעה רפואית מלהשתמש בריטלין לפרקי זמן ארוכים.... אם זה עוזר לך אל תחשש... שוב לא מדובר בהתמכרות פיזיולוגית אלא בתחושה טובה מעצם היכולת שלך להתרכז... ואגב לעתים תחושה זו פוחתת בעוצמתה בהמשך (ואז תתאכזב כי ההשפעה פחתה...).
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?