מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ייעוץסמדר15/02/2010
לאחר שרטלין LA 20 מ"ג לא ממש משפיע על בני בן 6.8 שנים הנירולוגית נתנה לו אתמול קונצרטה 27 מ"ג, ואני מאוד חוששת לתת לילד קטן כדור כזה, שאלתי היא האם זה בסדר?? האם הוא בסופו של דבר יתרגל לכדור ואז גם הוא לא ישפיע???
בנוסף הרופא נתנה לו לבצע בדיקת EEG עקב התפרצויות זעם ומרדנות ולטענה אם הקונצרטה לא תתאים אז היא תיתן לו כדור לאפילסיה שלטענה הוא עוזר להפרעות קשב אני מפחדת מאוד!!! קראתי שבדיקת EEG בילדים היפרים יוצאת לא תקינה עקב התזוזות הרבות שלהם אז איך היא יכולה לאבחן את תוצאות הבדיקה??? אני ממש מבולבלת ולא יודעת על מי לסמוך אבקש שתנחה אותי מה אני אמורה לעשות אני מוכנה לשלם כל סכום העיקר שלבני ימצא פיתרון ובנוסף אבקש את עזרתך במציאת פיסכולוג/ית שמתמחה בילדים היפראטיבים (פרטי כמובן)
מתנצלת מראש על כמות המלל אך אני לא מתפקדת בחיי כלל אשמח לקבל תשובה בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ
ד``ר אריה בקלו15/02/2010שלום,
קונצרטה 27 הוא כדור עם מינון קטן יותר של החומר הרפואי (מתילפנידת) מאשר LA20 ,ולכן אין לך מה לחשוש .הייתי אפילו מסתכן ואומר שאם זה לא ישפיע יתכן ומדובר בתת מינון.
בכל מקרה לא מתרגלים לחומר הרפואי וניתן להפסיק את הטיפול בכל עת.
בדיקת EEG בילדים נעשית בשינה ולכן אין להיפראקטיביות משמעות.
איננו נוהגים להמליץ על מטפלים ספציפיים במסגרת הפורום.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
סמדר16/02/2010תודה רבה על הסבלנות,האיכפתיות והתשובות המהירות במיוחד כשקשה לנו האמהות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?