התמכרות לרטלין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמכרות לרטלין
    יוסי
    15/03/2010

הסיפור של ארוך אז ככה:
    אני בן 34 ולפני 4 שנים אובחנתי כADHD .מאז השתנו כול החיים שלי לטובה כמו שקרא להרבה אנשים שלא אובחנו בגיל צעיר. ניסיתי סוגים שונים בעבר של רטלין ארוכי טווח אך הם לא השפיעו עלי ולכן התחילו איתי עם 60 מ"ג שזה היה המקסימום האפשרי.הרבה פעמים אמרתי לפסיכאטר שלי שמינון זה עדיין נמוך לי ולאחר שמשרד הבריאות העלה את המינון היומי של הרטלין ל90 מ"ג ליום הפסיכיאטר שלי הסכים להעלות לי את המינון. לאחרונה בעצם כבר שנה אני נמצא במשבר דכאוני כבר שנה וחצי עקב פיטורים מהעבודה.מפה לשם עקב הדיכאון הלכתי לפסיכאטר במרפאת מבוגרים שלא הכיר אותי ונתן לי לדיכאון טורפה שנקראת ולבוטריין אשר גרמה לי למצבי רוח קיצוניים בכי חוסר שקט והמצב שלי הוחמר. עקב כך הוא שלך אותי לאישפוז יום בטענה שיש לי הפרעה דו קוטבית.
    אחרי הפסקת השימוש בוולבוטריין פחתו התסמינים הדו קוטביים אבל מכוון שהזמן שבו הפסקתי את השימוש בוולבוטריין חפף לזמן אישפוז היום והמעקב הם רעו בזה שיפור במצבי ואישור שאיבחנו אותי נכון. דבר שני כאשר הם שמעו שאני נוטל 90 מ"ג ביום טענו כי זהו מינון גבוה מאוד וזהו הגורם להפרעה הדו קוטבית שלי. מה שלא נכון. עוד משהו שעשיתי טעות הוא שסיפרתי להם שאני לוקח הרבה פעמים יותר מ90 מ"ג ביום כאשר אני רוצה להיות מרוכז גם אחרי הצהריים כי הרטלין משפיע עלי לרוב רק ל 3 וחצי שעות .
    אחרי ששוחררתי מאשפוז יום נתנו לי לנסות שוב סוגים שונים של רטלין ארוך טווח כי הרטלין הרגיל גורם לי לדיכאון .האמת שאצלי זה ממש הההיפך ההארוכי טווח לא מורגש אצלי בריכוז גורם לי הרגשה של דכדוך.הפסיכאטר הזה החליט על הפסקה של מתן הרטלין לחלוטין.ואמר לי לחפש פסיכאטר אחר שיתן לי שוב אישור לקחת 90 מ"ג ליום. הוא אמר שהוא מצטער הוא יודע שההפרעת קשב שלי חמורה ורואים זאת לפי המבחן טובה שעשיתי פעם וסיכום האיבחון.

אני אובד עצות האם בעקבות המבחן שחרור שלי שטוען "שמינון יתר" של רטלין (ועקב מחקרים שונים הרטלין גורם לדיכאון) גרם לי להפרעה דו קוטבית רמת התיפקוד שלי ואיכות החיים שלי תשתנה לחלוטין? אני לא יודע מה לעשות פשוט לא יודע. הדברים האלו מכניסים אותי לחרדות ולדיכאון כי פעמים ניסיתי כבר להתחיל לחזור לעבודות שונות ותמיד חוסר הקשב שלי גרמו לכך שאמרו לי שאני לא מתאים לעבודה. אני ממש מיואש.

תודה על כול תשובה
    יוסי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התמכרות לרטלין

הוספת תגובה

• בתגובה

שלמה
    30/03/2010

אחוז מסוים של אנשים מפתחים תגובה כמו שאתה מתאר לריטלין או קונצרטה (יצרנית קונצרטה מדווחת על מעט יותר מאחוז אחד באוכלוסיה). האם ניסית את הנגזרות האחרות מהמשפחה הזאת שיש להם הרכב כימי מעט אחר (למשל פוקלין) שיכול למנוע את תופעות הלוואי שאתה מתאר? האם שקלת מעבר לאדרל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו