בת 8 עם בעית הבנת הנקרא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 8 עם בעית הבנת הנקרא
    מיטל
    16/10/2007

שלום רב1
    בתי בת 8 ולומדת בכיתה ב'.היום שוחחתי עם המורה והיא סיפרה כי ילדתי קיבלה ציון נמוך מאוד בחשבון. יש לציין כי ילדתי יודעת תרגילי חשבון מצויין , אך כנראה הבעיה היא בבעיות מילוליות. המוזר הוא שבמבחן בהבנת הנקרא היא קיבלה ציון 90.כל תחילת עבודה בכל מקצוע שהוא ,בתי אומרת שהיא לא מבינה מה רוצים ואז אני מסבירה לה והיא פותרת את הבעיה.
    אנחנו לא מצליחות להבין אם ישנה בעיית ריכוז או הבנה פשוטה , איך עליי לפעול?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 8 עם בעית הבנת הנקרא

הוספת תגובה

• בעית קשב ?

אייל אליאש
    16/10/2007

שלום מיטל
    ניראה לי שכדי לבחון האם יש בעיה בהבנת הוראות או בעיה בקשב חשוב להבין את הרגלי העבודה של ביתך בכיתה. האם עובדת באופן עצמאי? מה מידת התיווך שמקבלת. כדאי לבדוק אם יש בעיה בקריאה או הבנת הנקרא חוץ מבעיות מילוליות בחשבון. חשוב לבדוק לא רק ציון אלה דרכי עבודה. אפשר לבקש מהמורה לשבת איתה פעם אחת לבד ולראות איך היא עובדת. בתחום החשבון חשוב לבחון אם הבעיה רק בבעיות מילוליות בחשבון ולא בתרגילים עצמם. ושוב האם ביתך מתמודדת באופן עצמאי ללא תיווך עם תרגילים בכיתה ובבית. בנוסף לא הייתי נלחץ ממבדק אחד בגיל הזה כי יכול להיות שהיא לא שולטת מספיק בחומר שעליו נבחנה ותירגול נוסף יעזור.
    אם הבעיה נמשכת בחודשים הקרובים והתמונה האבחנתית לא ברורה ניתן לעשות איבחון דידקטי .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו