הפרעת קשב כתוצאה מפיברומיאלגיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת קשב כתוצאה מפיברומיאלגיה
    יערה
    20/03/2010

שלום,

שמי נעמה ואני בת 22,
    מעולם לא סבלתי מהפרעות קשב וריכוז עד גיל 18.
    לפני מספר חודשים התגלתה הסיבה להפרעות הקשב החמורות שתקפו אותי פתאום- פיברומיאלגיה.

מגיל 18 ועד ספטמבר השנה טופלתי בקונצרטה שעזרה לי חלקית:
    בימים הראשונים, הריכוז היה מדהים ממש אופוריה, אחרי יום היה מעט פחות טוב, אחרי שלושה ימים היתה כבר סבילות של ממש לתרופה. מה שהייתי עושה זה לקחת את התרופה שלוש פעמים בשבוע (עם רווחים) על מנת למנוע את התופעה הזו או לפחות להחליש אותה. (אבל בתקופות מבחנים למשל, זו היתה ממש בעיה).

בערך שלושה חודשים אחרי שהתפרצו הכאבים של הפיברומיאלגיה, הקונצרטה התחילה להחמיר את הכאבים ברמות כאלה שהכריחו אותי להפסיק ליטול אותה.
    מתחילת השנה האקדמית, אני ללא תרופות, מצבי בכי רע מבחינה לימודית (וגם מכל בחינה אחרת, כי הלימודים הם ממש מרכז חיי וזה מכניס אותי לדכאון).
    ניסיתי את כל תרופות הסבתא, הטיפולים האלטרנטיבים, התוכנות ושפכתי כסף רב לשווא.

אני רוצה לחזור לנסות את הטיפול התרופתי כי זו הדרך היחידה שלי ללמוד.
    רציתי לשאול אילו עוד תרופות באות בחשבון פרט לריטלין?

ניסיתי לקחת פרוויג'יל, אבל השיפור בריכוז היה קטן מידי ובהחלט לא מספיק.

תודה רבה,
    נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הפרעת קשב כתוצאה מפיברומיאלגיה

ד``ר עדי אדר
    21/03/2010

שלוםן לך!

לא ידוע לי על קשר בין הפרעות קשב לפיברומיאלגיה ועל החמרת התסמינים של המחלה הראומטית עקב נטילת קונצרטה.

סביר כי החמרה התסמינים של המחלה מחמירה את חוסר הריכוז הבסיסי.

הפרעת קשב מתחילה מגיל צעיר ובהחלט לא ברור אם אכן יש לך הפרעת קשב ראשונית או שהיא קשורה לאי נוחות, כאבים וחולשה המלווים את הפיברומיאלגיה.
    רצוי להתייעץ עם הרופא המטפל!

חג שמח!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש קשר הדוק בין פיברומיאלגיה

יערה
    21/03/2010

להפרעות קשב וריכוז...

סתם ציטוט לדוגמא מתוך האתר של עמותת אס"ף:
    "מאפיינים שכיחים נוספים: הפרעות בשינה, עייפות, תחושת נוקשות כללית בבוקר, כאבי ראש, קשיים בריכוז ובזיכרון (הפרעות קוגניטיביות), סחרחורות, תחושות נימול בידיים, רגישות לאור, לרעש, לריח, לשינויי טמפרטורה ועוד"

והריטלין מחמיר את הכאבים.
    חצי שעה מרגע שאני לוקחת ריטלין- אני מתחילה לסבול מכאבי תופת.

השאלה היא האם יש תרופות אחרות לריכוז שלא ישפיעו בצורה כזו.

תודה וחג שמח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטראטרה

עומר
    30/03/2010

היי נעמה,
    אני גם חולה בפיברומיאלגיה.
    לא השתמשתי בתרופה "סטראטרה" אף פעם, אבל קראתי עליה שמחקרים הוכיחו שהיא לא פחות טובה מריטלין לטיפול בהפרעת קשב וריכוז. סטראטרה הוא תרופה מסוג NRI, כלומר Norepinephrine Reuptake Inhibitor - מעכבת ספיגה חוזרת של נוראפינפרין (בניגוד לתרופה דוגמת קונצרטה שהיא תרופה שלמיטב ידיעתי מעודדת בצורה מסויימת ייצור של דופאמין ואני חושב שגם נוראפינפרין).
    בפיברומיאלגיה יש חסרים בדופאמין, נוראפינפרין וסרוטונין - אך מסיבה כזו או אחרת, התרופות הנהוגות היום לשימוש בפיברומיאלגיה הן תרופות שאו מעכבות ספיגה חוזרת של סרוטונין, או מעכבות ספיגה חוזרת של סרוטונין ונוראפינפרין (עיכוב ספיגה חוזרת אומר דבר כזה: חלק מהנוירוטרנסמיטר [דוגמת סרוטונין] שנוצר ואמור כביכול לעבור למקום אחר במוח, נלקח לפעמים לשימוש מחדש על-ידי המקום ממנו הוא הגיע. המטרה של מעכבי ספיגה חוזרת היא להפריע לתהליך זה - ולגרום לנוריטרינסמיטר לעבור הלאה ולא לחזור למקום בו הוא כבר היה, אלא לעבור למקום בו הוא עוזר לדברים שהוא עוזר להם, דוגמת שיכוך כאב, ריכוז וכו').
    אינני יודע למה לא משתמשים במעכבי ספיגה חוזרת של דופאמין בחולי פיברומיאלגיה. אולי זה בגלל שלא קיימות תרופות כאלה בשוק או שהתרופות הקיימות הן בעייתיות או שעוד לא נחקרו בתחום - ואולי זה מסיבה אחרת (אולי ידוע שלא עוזר לעשות דבר כזה בחולי פיברומיאלגיה). עם זאת, מה שברור הוא שבמעכבי ספיגה חוזרת של סרוטונין ונוראדרנלין כן משתמשים (סימבלטה ואיקסל), ולכן ייתכן שתרופה שהינה מעכבת ספיגה חוזרת של נוראפינפרין דוגמת סטראטרה, שמחד הוכחה כעוזרת ללוקים בהפרעת קשב וריכוז, ומצד אחר מעכבת ספיגה חוזרית של נוראפינפרין, ממש כמו תרופות אחרות לפיברומיאלגיה - תוכל להוות עבורך תחליף לשימוש בקונצרטה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו