מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קושי בריכוז עם רעש רקעכדשכ03/04/2010
שלום,
אני מוצאת את עצמי לא מסוגלת להתרכז ולהתעמק בכתוב בעת קריאת ספרים כאשר יש איזשהו רעש רקע קרוב או רחוק יחסית, למשל: מוזיקה, טלויזיה בחדר אחר, דיבורים בבית או בחוץ וכדומה.
זה לגמרי מסיח את דעתי ואני נעלצת לקרוא את אותה השורה שוב ושוב ושוב כדי להתעמק בכתוב.
אני מסוגלת להינות מהקריאה ובאמת להתעמק בסיפור רק בשקט גמור או כאשר ההפרעות שציינתי מאוד רחוקות או שקטות.
אני זוכרת שבתקופת הלימודים בבית הספר, לא הייתה לי שום בעיה לעשות שיעורי בית או מבחנים עם רעשי רקע כאלה ואחרים. לצערי, לגבי קריאת ספרים איני זוכרת.
שמתי לב לבעיה הזאת רק עכשיו (אני בת 22),
ונראה לי שהרעשים היחידים שמפריעים לי הם רעשים "בעלי תוכן" (כמו אלה שציינתי), רעשים טכניים (כל עוד נמצאים בטווח שמיעה סביר, כמו לכל האנשים) לא מפריעים לי כלל.
לא נראה לי שיש לי בעיית קשב וריכוז, כי אני סובלת מהבעיה רק בתחום קריאת ספרים,
והבעיה התפתחה רק לאחרונה, כך נדמה לי.
ממה זה יכול לנבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי ריכוז עם רעשי רקע
ד``ר אריה בקלו03/04/2010שלום,
אחת הבעיות של הלוקים בהפרעת קשב וריכוז הינה חוסר היכולת לסנן גרויים חיצוניים( שמיעה, ראיה,מגע) ולהתרכז בעיקר. במקרה שלך- קריאה.
כמובן שתנאי להגדרת הבעיה הוא שהתופעה החלה בילדות, אבל את לא זוכרת ....
יתכן ובתקופת בית הספר סיגלת לעצמך שיטות עבודה כגון כתיבה בזמן שיעורים שסייעו לך לחצות את הנהר ,גם אם באופן איטי יותר מהיכולת האמיתית שלך.
בסיכום, אני לא הייתי פוסל על הסף את האפשרות של הפרעת קשב וריכוז.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?