מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם יש לי בעיה?לין23/10/2007
היי
אני בת 25 סטודנטית לתואר ראשון.
נדמ לי שיש לי בעיה של קשב וריכוז
גם בלימודיי בתיכון התקשיתי לשבת בכיתה ותמיד השתעממתי גם אם הנושא עניין אותי תמיד רציתי לעשות דברים אחרים וגם עכשיו במכלה כנ"ל אני מרגישה צורך לצאת מהכיתה הרבה....או להתעסק עם דברים שלא קשורים ללימודים....גם כשאני קוראת מאמרים אני זזה בחוסר נוחות מרוב שיעמום ולא מצליחה לקרא מס רב של דפים ברצף......אלא חוזרת אליו אחר כך....זה לא קורה לי רק בלימודים...למשל כשמישהו מדבר איתי לפעמים אני מרגישה שלא הבנתי או הקשבתי לכל מה שהוא אמר וכך יוצא שהבנתי משהו אחר...וזה מעצבן אנשים.....ובכלל לא חשוב מה אני עושה אני חושבת על משהו אחר בין אם זה תפילה....סקס..(אני נשואה)לימודים....שיחה עם חברות....כל דבר....איך אדע אם יש לי בעיה......?
בעלי מתלונן שאני מבינה דברים אחרים ממה שאמר ושאני לא מקשיבה לו עד הסוף....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זוהי הפרעת קשב?
ד``ר עדי אדר26/10/2007שלום לך!
התאור שמסרת הוא מאוד אופייני להפרעות קשב. אפילו סגנון הכתיבה המקוטע, המהיר והקופצני שלך מתאים לכך! צורך להתעסק בדברים שונים, מוסחות, פעילות יתר מוטורית, קושי להאזין לאנשים בזמן שיחה, חשיבה על מספר דברים בו זמנית (גם בזמן סקס? – הגזמת....).
השאלה הגדולה במקרים כאלו היא האם מצב זה מפריע לך. במידה וכן אכן יש מקום לביצוע אבחון ויש מספר מכונים (לא רב) המאבחן מבוגרים עם חשד להפרעת קשב.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיבחון בעית קשב לסטודנט
אייל אליאש23/10/2007שלום לין
את מתארת קשיים המלווים אותך מגיל צעיר ומפריעים לתיפקודך. לדעתי כדאי לעשות איבחון כדי להעריך את המקור לקשיים כשיכול להיות שיש לך הפרעת קשב. לצורך איבחון כדאי לפנות למכון המתמחה באיבחון הפרעת קשב בגיל למבוגרים. אפשרות אחת היא לבדוק בשרותי היעוץ לסטודנט באוניברסיטה בה את לומדת. אפשרות נוספת היא מרפאת קשב למבוגרים בהדסה אופטימל. יש סניף בתל אביב ובירושליים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?