האם יש לי בעיה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יש לי בעיה?
    לין
    23/10/2007

היי
    אני בת 25 סטודנטית לתואר ראשון.
    נדמ לי שיש לי בעיה של קשב וריכוז
    גם בלימודיי בתיכון התקשיתי לשבת בכיתה ותמיד השתעממתי גם אם הנושא עניין אותי תמיד רציתי לעשות דברים אחרים וגם עכשיו במכלה כנ"ל אני מרגישה צורך לצאת מהכיתה הרבה....או להתעסק עם דברים שלא קשורים ללימודים....גם כשאני קוראת מאמרים אני זזה בחוסר נוחות מרוב שיעמום ולא מצליחה לקרא מס רב של דפים ברצף......אלא חוזרת אליו אחר כך....זה לא קורה לי רק בלימודים...למשל כשמישהו מדבר איתי לפעמים אני מרגישה שלא הבנתי או הקשבתי לכל מה שהוא אמר וכך יוצא שהבנתי משהו אחר...וזה מעצבן אנשים.....ובכלל לא חשוב מה אני עושה אני חושבת על משהו אחר בין אם זה תפילה....סקס..(אני נשואה)לימודים....שיחה עם חברות....כל דבר....איך אדע אם יש לי בעיה......?
    בעלי מתלונן שאני מבינה דברים אחרים ממה שאמר ושאני לא מקשיבה לו עד הסוף....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם יש לי בעיה?

הוספת תגובה

• האם זוהי הפרעת קשב?

ד``ר עדי אדר
    26/10/2007

שלום לך!

התאור שמסרת הוא מאוד אופייני להפרעות קשב. אפילו סגנון הכתיבה המקוטע, המהיר והקופצני שלך מתאים לכך! צורך להתעסק בדברים שונים, מוסחות, פעילות יתר מוטורית, קושי להאזין לאנשים בזמן שיחה, חשיבה על מספר דברים בו זמנית (גם בזמן סקס? – הגזמת....).
    השאלה הגדולה במקרים כאלו היא האם מצב זה מפריע לך. במידה וכן אכן יש מקום לביצוע אבחון ויש מספר מכונים (לא רב) המאבחן מבוגרים עם חשד להפרעת קשב.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבחון בעית קשב לסטודנט

אייל אליאש
    23/10/2007

שלום לין
    את מתארת קשיים המלווים אותך מגיל צעיר ומפריעים לתיפקודך. לדעתי כדאי לעשות איבחון כדי להעריך את המקור לקשיים כשיכול להיות שיש לך הפרעת קשב. לצורך איבחון כדאי לפנות למכון המתמחה באיבחון הפרעת קשב בגיל למבוגרים. אפשרות אחת היא לבדוק בשרותי היעוץ לסטודנט באוניברסיטה בה את לומדת. אפשרות נוספת היא מרפאת קשב למבוגרים בהדסה אופטימל. יש סניף בתל אביב ובירושליים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו