הסתגלות לריטלין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסתגלות לריטלין
    שירה רוטמן
    07/05/2010

שלום רב. אני אם לילדה בת 5 שאובחנה ע"י פסיכיאטר ילדים כסובלת מADHD. התחלנו במתן ריטלין רבע כדור פעם בשבוע כשכל שבוע התבקשתי לעלות את המינון ברבע כדור עד להגעה למינון המתאים. מדיווח מהגן נמסר לי כי נראה שביתי לא מגיבה היטב לתרופה - עצבנית, החלה להכות, מרבה לבכות, באי שקט וכו. כמו כן ברגע שהשפעת התרוםה פגה - מתחילה להתבודד ומסתגרת בתוך עצמה. שאלתי היא האם זה מהלך נורמלי וצריך לחכות שהגוף יסתגל לתרופה או שאולי ריטלין אינו מתאים לה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הסתגלות לריטלין

הוספת תגובה

• תוספת להסתגלות לריטלין

שירה רוטמן
    07/05/2010

חשוב לי להוסיף כי אין מנוס מלהתחיל במתן ריטלין היות והתיפקוד לקוי בכל המישורים - ההמלצה ניתנה ע"י פסיכולוגית התפתחותית המלווה אותנו, ע"י מרפה בעיסוק וע"י קלינאית תקשורת וזאת על אף גילה הצעיר. כל כך ציפיתי שהריטלין יחולל פלאים אך נראה שזה ממש להיפך. למה????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסתגלות לריטלין

ד``ר עדי אדר
    07/05/2010

שלום לך!

צריך לנקוט במשנה זהירות כאשר נותנים יעוץ בפורום לגבי השפעה תרופתית לילדה שלא נבדקה באופן אישי ואין את מלוא הנתונים לגביה.

אני מניחש היא מקבלת את התרופה כל יום ולא פעם בשבוע כפי שכתבת.
    ברור כי התגובה המתוארת היא לא התגובה הרצויה. לא ציינת באיזה מינון והאם התרופה ניתנת כל יום.

אכן לעתים יש צורך להמתין כשבועיים עד התייצבות התגובה וההשפעה ובמידה והתוצאה לא משביעה רצון יש לפנות שוב לרופא המטפל!

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו