מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צריכה עצה :)יסמין30/10/2007
היי אני בת 21 , אחרי צבא ומאז שאני מכירה את עצמי כשהייתי מתכוננת ממש טוב למבחנים אז התוצאה הייתה זהה להשקעה.
העניין הוא שבזמן האחרון, אם למשל אני מתחילה לקרוא ספר או לומדת לאיזשהו מבחן, אני מרגישה כאילו יש לי ממש קצרים כאלה במוח ואני צריכה לחזור שוב פעם על אותה הפסקה או לחזור לעמוד קודם.
המצב הזה מדאיג אותי משתי סיבות:
1. אני מתכננת בעתיד הקרוב ללמוד באוניברסיטה מקצוע מאוד אינטנסיבי ומוגדר כ"לא קל" ואני מפחדת שהתופעה הזו תפריע לי במהלך הלימודים.
2. כשהייתי בת 16 קרה לי מקרה שאני מאוד מקווה שחוסר הריכוז הזה הוא לא איזו תופעת לוואי של המקרה..
אני אספר בקצרה את המקרה: בגיל 16 אכלתי איזה 6 מקלות גדולים של שערות סבתא( הסוכר הזה של הילדים) וחשתי ממש ברע לאחר כמה דקות הופיעו לי סחרחורות ובחילות ונפלתי על הריצפה.
רבע שעה אחרי המקרה פשוט לא הצלחתי לדבר וממש במשך 15 דקות הייתי מנותקת מהעולם.
כשניסו לדובב אותי לא הצלחתי להרכיב משפט אחד אפילו.
לבסוף הקאתי(סליחה על התיאור) ואז הכל חזר להיות רגיל וכאילו הנתק במוח נסגר.
אז השאלה שלי היא האם נראה לך שכל תופעת חוסר הריכוז הזו יכולה להיות תופעת לוואי של המקרה?
ברצוני להוסיף שאני לא מרגישה ממש את זה ביום יום, כי אם רק בלימוד חומר רב וכדומה.
תודה רבה ויום טוב. :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעשה בשערות סבתא....
ד``ר עדי אדר31/10/2007שלום לך!
מהתאור שלך לא ברור אם אכן בכלל קיימת בעיה כלשהיא או שאת פשוט "חלודה" ולכן את לא נכנסת למסלול של מיקוד נכון.
בכל מקרה התאור של המקרה ביש עם שערות סבתא (אני מודה שזה פשוט משעשע אותי...) אין לו כנראה שום קשר להוציא העובדה שרצוי לא להיות גרגרנית יותר מדי....
לעצם הענין לא ממש ברור אם אכן קיימת בעיה משמעותית הדורשת הערכה מקצועית או שפשוט לא נכנסת לתלם של ריכוז ומיוקד.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעכשיו זה משעשע :))
יסמין01/11/2007בזמנו זה לא היה כל כך..
בכל אופן תודה על תשובתך ועל זמנך..
שיהיה יום טוב לכולם..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה'ניתוקים' בזמן פעילות מנטלית ממושכת
ד''ר לילך שלו-מבורך05/11/2007שני שלום,
התיאור שלך נשמע מאד 'נורמאלי'. כשאנחנו מבצעים פעילות הדורשת מאיתנו מאמץ מנטלי לאורך זמן, מידי פעם תשומת הלב שלנו (קשב - attention) עשויה לנדוד למחוזות אחרים. כל עוד הניתוקים הללו מתרחשים במינון סביר וזה לא פוגע פגיעה משמעותית ביכולת שלנו לבצע את הפעולה - מדובר בתופעה רגילה ואנושית.
עם זאת, כדאי לציין שבתנאים מסוימים ניתוקי הקשב הללו יתרחשו בתדירות גבוהה יחסית. מדובר במגוון של תנאים. לדוגמא, עייפות רבה, רמות גבוהות של עומס, מועקה נפשית, דאגה ועוד. כמו-כן, בשיעור מסוים של הפרעת קשב וריכוז (ADHD) קיים קושי בקשב מתמשך. במקרים אלה, ניתוקי הקשב מתרחשים בתדירות גבוהה ונגרמת פגיעה משמעותית בתפקוד.
כאמור, מהתאור שלך נראה, על-פניו, שאין המדובר במצב חריג.
בכל מקרה, כשאת נדרשת להתמודד עם פעילות שדורשת מאמץ מנטלי לאורך זמן מומלץ לשמור על רמה גבוהה של עירנות ועוררות. כשאת מרגישה שאת מתחילה להיות קצת 'חולמנית' תעשי הפסקה קצרה (אך יעילה). תתרענני בזריזות ותחזרי לקריאה (או לכל פעילות אחרת) ממוקדת ומרוכזת.
בהצלחה רבה בלימודים ובכלל,
לילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?