הגברת מוטיבציה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הגברת מוטיבציה
    יוחאי
    04/11/2007

שלום.

אשמח לקבל הצעות ורעיונות כיצד אני מגבירה את המוטיבציה של בתי ללמוד , להצליח ולהשקיע יותר בלימודים .

לבתי יש קצת קשיים בלימודים והמוטיבציה שלה ממש נמוכה גם אם היא מצליחה או נכשלת בלימודים זה הרבה לא משנה לה היא כיום בכיתה ן' וזה מאוד מדאיג אותי כהורה .

השעורים נעשים במהירות על מנת להיפטר מהנושא בהשקעה מינימלית .

המוטיבציה שלה למשחקי מחשב גבוהיים מאוד ושם היא משקיעה את רוב היום ומצליחה היכן שילדים אחרים לא .

אין לה מוטיבציה לקרוא ספר למשל או להצליח יותר בלימודים ,

תודה לדעתך .

שרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הגברת מוטיבציה

הוספת תגובה

• מוטיבציה ומשחקי מחשב

ד''ר לילך שלו-מבורך
    05/11/2007

שרה שלום,

ראשית, חשוב שתדעי שהעיסוק במשחקי מחשב איננו פסול ביסודו. זאת, בהנחה שאין המדובר במשחקים עם תוכן מזיק!! אם מדובר במשחקי מחשב שדורשים חשיבה מהירה ותגובה מהירה הרי שהם עשויים לתרום לשיפור היכולות הויזומוטוריות וזוהי תרומה בעלת משמעות.

עם זאת, כמו כל דבר גם במשחקי מחשב חשוב לשמור על מינון סביר.
    את יכולה לנסות להסביר לבת שלך (אני מנחשת שכבר עשית זאת בעבר) שקריאה היא עיסוק חשוב מאד שתורם ויתרום באופן משמעותי לכישוריה ויקל עליה כמעט בכל דבר וענין. כשם שהמחשב מחדד את חושיה, ומשפר את יכולת התפיסה והריכוז שלה (שוב בהנחה שאין המדובר במשחקים עם תכנים מזיקים) כך הקריאה תשפר סוגים אחרים של יכולות (אוצר מילים, יכולת הבעה, קצב קריאה, ידע כללי וכו').
    מאחר שמדובר בילדה בוגרת אני ממליצה לדבר איתה באופן פתוח ולהגיע איתה להסכמה לגבי 'מכסת המחשב' היומית לצד ניסיון אמיתי שלה להשקיע בקריאה ובלימודים.

בהצלחה (בשום פנים ואופן אל תתייאשי),
    לילך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו