מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיית ריכוז אצל מבוגריםגיא05/11/2007
אני פונה מאחר ומזה מספר שנים אני מרגיש בעיית ריכוז המשפיעה עליי בלימודים, עבודה ואפילו בשיחה חולין עם אנשים שונים. אני בן 33 וקצת מתעייף מהנסיון לשמור על ריכוז כל הזמן. במטלות לימודיות, בעבודה או אפילו במבחנים בזמן לימודי באוניברסיטה תמיד היה לוקח לי זמן רב יותר מאחרים (והרבה יותר זמן).
כמובן שלתחושות כאלו נילוו לעיתים תחושות חוסר בטחון ,דימוי עצמי נמוך וכדומה. אני נמצא בטיפול פסיכולוגי כבר לא מעט זמן אך יש לי תחושה שפתרון נושא זה אינו נמצא בחדר הקליניקה, אך השלכות חוסר הריכוז הם חלק דומיננטי בטיפול שלי (אף כי לא תמיד משוייכות לכך ספציפית).
את לימודי ה- B.A סיימתי בסדר, את לימודי ה- M.A אני מסיים גם בסדר אך כל שהותי בשיעורים התאמצתי שלא לנדוד במחשבות למקומות אחרים, להישאר קשוב זה משימה לא פשוטה בכלל.
כיום אני עובד בתפקיד הדורש ממני קשב, ריכוז ארגון וביצוע משומות רבות בו זמנית, ואני קצת חושש שלא אצליח להתגבר על כל אלה (ע"ס נסיון העבר) כשאני במאמץ מתמיד להיזכר ולהתרכז בהנחיות של מנהלי. ועם זה קצת שקשה להסכים.
לא אובחנתי בעבר בשום מסגרת מהסיבה שהצלחתי לעבור הכל ו"להסתדר" איכשהו.
אני לא זוכר את עצמי תלמיד מצטיין כילד או כנער, אך בהחלט זוכר שהזיכרון שלי היה טוב בהרבה מהיום, שאני שוכח המון (שמות, מקומות סיטואציות וכדומה). יש לי תחושה שככל שהזמן עובר כך גוברת בעיית הריכוז והשיכחה.
ברגעים שאני מרגיש מרוכז, זה כאילו עולם אחר. אני מצליח להסביר את עצמי בצורה ברורה ורהוטה, אני יכול לסיים מטלה ממש מהר, לנהל שיחה עמוקה וכד'. רגעים אלו מזכירים לי עד כמה יכולותיי גבוהות ואת הפוטנציאל שלי לעשות, להצליח ולהרגיש טוב במה שאני עושה. אך כמו שבטח כבר הבנת...זה לא קורה הרבה.
אשמח לקבל ממך חוות דעת על סמך הפרטים שכתבתי, ואולי המלצה מה ניתן לעשות כדי להבין טוב יותר את המצב.
תודה וכל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית קשב וריכוז אצל מבוגרים
ד''ר לילך שלו-מבורך05/11/2007גיא שלום,
המתיאור שלך אני מתרשמת שאתה אדם בעל יכולות גבוהות שכתלמיד תיכון תפקד באופן סביר (אך לא הרבה מעבר לזה). התחושה שלך שהזיכרון שלך כנער היה טוב יותר ככל הנראה נכונה - אבל מדובר במצב טבעי לחלוטין אצל כולנו...
ייתכן שהתחושה שככל שאתה מתבגר בעיית הקשב מתגברת נובעת מהעובדה שכמבוגרים אנו מתמודדים עם משימות רבות ומורכבות שללא ספק דורשות רמות גבוהות של קשב.
השאלה המרכזית היא האם קיים אצלך קושי קשבי או שמדובר בקשיים שהם על רקע אחר (כדוגמת הקשיים שתיארת). על סמך הפרטים המתוארים אין אפשרות להכריע בין שתי האלטרנטיבות הללו.
אחת האפשרויות העומדות בפניך אם אתה מעונין לבדוק את שאלת בעיית הקשב היא לעבור תהליך של הערכת תפקודי קשב במכון איילון (טל: 09-9553324). בסיום תהליך זה מתקבל סיכום אבחון בו מפורט הפרופיל הקשבי שלך. במידה שיימצא שאתה סובל מקושי או קשיים קשביים יינתנו לך המלצות קונקרטיות כיצד להתמודד איתם ואפשר יהיה להתאים לך תוכנית אימון קשבי.
בהצלחה,
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?