מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום רוצה להתיעץ לגבי איבחוןיעל07/07/2010
שלום רב
אני לא יודעת מה יש לי אבל ברור שיש משהו :)) אז לאן פונים? אני רוצה לעשות איבחון כללי כזה. אולי זה בעיית קשב וריכוז או רק קשב מאוד קשה לי ללמוד וכל מיני כאלו. אני יודעת שאני קצת שונה מאחרים בהתנהגות ובדברים שעושה ואולי זה לא קשור לקשב וריכוז בכלל ואולי זה משהו אחר לגמרי? ואולי זה אוטיזם קל? אני לא יודעת מה אבל אני רוצה ממש לבדוק ולאבחן את עצמי. אני חיה עם עצמי בשלום ומסתדרת עם זה ומגדלת ילדים ואמא דאגנית ואוהבת ומסתדרת בחיים אבל מרגישה מועקה שמשהו בכל זאת לא הכי כשורה.
אז כדי לעשות איבחון כולל ולגלות בדיוק מה יש לי מבין כל הדברים שיש לאן פונים? מה עושים? אני רוצה הכוונה לפרטי וגם אם יש דרך לא פרטי אלא דרך הקופה גם מתאים.
אני בת 39
אנא תפנו אותי לאיפה שאפשר לעשות איבחון כזה.
תודה רבה
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני גם יודעת על עצמי
יעל07/07/2010שקשה לי ללמוד. אני עומדת להרשם לאיזה קורס ואני מזה מפחדת לא להצליח במבחן. המבחן עוד שנה הקורס מתחיל בספטמבר ואני כבר חושבת על המבחן. ואם לא אזכור את כל החומר במבחן? ומה עם המבחנונים הקטנים שיהיו בין לבין? ואם לא אצליח? אומנם זה קורס פרטי ואם לא אצליח יש דרך ללכת לעוד מבחן ולעוד עד שאצליח אבל יש לי ממש חרדה מהמבחנים.
אין לי בגרות.
בבית הספר גם היה לי ממש קשה ללמוד. לזכור, להבין, איפשהו איבדתי את הדרך. כשאני מסתכלת על התעודות מימי היסודי אני גם רואה מכיתה ב' שיש לי המון ציונים של ב' וג'. אחרי זה המון בלתי מספיק וכאלו. אני יודעת שמאוד רציתי ללמוד בבית הספר ומאוד התאמצתי אבל אל הצלחתי להבין את החומר וככה נשארתי מאחור. היום שאני מנסה לעזור לבת שלי בשיעורים מאוד קשה לי. היא בת עשר אבל מאז כיתה ג' או ב' היה לי קשה מאוד לעזור לה ללמוד. ובעלי עזר לה בלימודים לא אני.
אני שמה לב גם לדבר מפתיע שקשור בפירות למשל וזה רק דוגמא. במקום לקרא לפרי בשמו אני קוראת לו בשם של פרי אחר בטעות למשל שסק שזיף אני יכולה להתבלבל ביניהם.
אתמול דיברתי עם המדריכה של הבת שלי מהקייטנה היא אמרה לי שיש לונה פארק וצריך להביא נעליים סגורות מים כובע אמרתי לה גם בגד ים? אמרה לי לא לא זה לונפארק אז הבנתי שטעיתי. אמרתי לה ככה כי לרגע חשבתי שלונה פארק זה פארק עם מים בריכות וכל זה. ממש התביישתי אבל זה יצא כאילו טעיתי. איכשהו זה עבר.
לפעמים נעלמים לי מילים היום הבת שלי הקטנה הראתה לי קפיץ צבעוני ואמרה לי מזה? לקח לי זמן לזכור את המילה אז התקשרתי לביתי הגדולה ושאלתי אותה תארתי לה את החפץ והיא אמרה לי קפיץ. ממש מתביישת בכך אבל כך אני מאבדת המון מילים.
כאילו אני כותבת לך את זה עכשיו ובוכה תבין ממש מבהיל אותי כל הדברים האלו.
יש משחק לבת הקטנה כזה שלוחצים עליו וקופצים חיות כתבתי את שמות החיות מאחורי כל חיה כדי לא לטעות וכדי להגיד לה נכון.
אני מקללת המון אם מישהו מעצבן אותי אני פשוט מקללת אותו אומנם לא מישהו מהרחוב. אם בעלי מטריף אותי ומעצבן אני מקללת אותו אם ביתי אני מקללת אותה. יש פורומים באינטרנט שקיללתי אני לא מסתדרת בפורומים. אל דאגה פה לא אקלל :)). יש פורום של אמהות לילדים ואני קיללתי אותם שם חבל על הזמן שאפילו היתה לי משטרה בבית על הקללות והאיומים שהלכו שם.
אני הולכת לפסיכולוגית דרך הקופה אבל אני מרגישה שזה מעבר שזה משהו בלתי נשלט. שאולי באמת יש בעיית קשב וריכוז או שאולי יש פיגור או אוטיזם או כל דבר אחר
אני מאוד רוצה לדעת מה יש לי כדי לנסות לטפל בזה
גם אם יגיד לי שאני אוטיסטית אולי קצת אשמח שלפחות יש שם לבעיה ויש פיתרון לבעיה עד כמה שאפשר לחיות עם הבעיה בצורה סבירה.
אשמח מאוד לתגובה שלך והפניה לאיבחון המתאים.
נואשת.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר אחרון-ואין לי חברים בכלל בחיים
יעל07/07/2010גם בביהס לא הייתי מקובלת.יש לי הפרעות אכילה שאני מתגברת עליהם דרך תוכנית OAאכלנים כפייתיים. זהו מיואשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאן פונים?
ד``ר עדי אדר08/07/2010שלום לך!
כל הכבוד לך על ההשקעה בכתיבת שאלה כל כך מפורטת וברור כי את אכן מוטרדת מהרבה נושאים הקשורים להתנהלותך בחיים.
נראה כי הדבר הנכון הוא לעבור הערכה פסיכאטרית ובהמשך אף לשקול טיפול פסיכולוגי - לא הייתי בודק בשלב ראשון הפרעת קשב וריכוז אלא מצבים רגשיים אחרים.
לכן שוב ההמלצה היא לאבחון על ידי פסיכאטר ולא נוירולוג. ניתן לבצע יעוץ כזה (לפחות של רופא פסיכאטר דרך הקופה).
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיה לי קל מאוד לכתוב את הדברים כי
יעל08/07/2010כשכתבתי אותם הרגשתי שאני מדברת שופכת מהלב.
תודה על הפורום הזשה שאפשר היה לכתוב את מה שיש לי בלב
רציתי לשאול אני כבר נמצאת אצל פסיכולוגית בטיפול לא עברתי אבחנה פסכיאטרית אבל אני אצל פסיכולוגית בשיחות פעם בשבועיים.
לא נראה לי שהדברים האלו יכולים להפתר אצלה כשאני נפגשת איתה זה עניין של שעה שנגמרת מהר ואני לא מספיקה המון לדבר על כל הנושאים.
חשבתי על עניין הריטלין שאולי היה יכול לעזור לי להתרכז ולהיות יותר רגועה??
מה אתה אומר על כך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחובה הערכה פסיכאטרית!
ד``ר עדי אדר09/07/2010שלום לך!
ריטלין היא לא תרופה שנותנים תוך כדי התכתבות קלילה באינטרנט. צריך לבחון את כל הנסיבות, את היתרונות מול החסרונות, האם בכלל קיימת הפרעת קשב והאם במצב מורכב כזה מותר לתת תרופה אשר עלולה להחמיר מצבים דיכאוניים או חרדתיים.
שיקולים כאלה יכולים להתבצע רק על ידי פסיכיאטר.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה עדי-אני אטפל בעניין הזה ממש
יעל09/07/2010תודה. אעשה מה שהצעת.
שבת שלום ותודה רבה על הפורום הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?