מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן שנתייםדנה12/07/2010
בני בן שנתיים וחודש, סובל מזה כמה חודשים מנוזלים באוזניים. בדיקת שמיעה אחרונה הראתה ליקוי קל. הוא אומר כל הזמן מילים חדשות, אך עדיין לא מחבר למשפטים. הוא ילד נמרץ ופעיל, חברותי וחייכן, בחברה לפעמים קצת ביישן. הוא מאוד סקרן (תמיד היה) ולכן גם מנסה כל מיני דברים "נועזים", למשל: יש לו מיטת מעבר עם מעקה ויש לו 2 פתחים לרדת ובראש המיטה יש גם מעקה קטן, הוא אמנם יכול לרדת משני הפתחים שבצידי המיטה, אבל לפעמים הוא בוחר לטפס מעל מעקה הראש כדי לרדת. אגב, בגיל שנה ושלושה חודשים, כאשר בסיס המיטה כבר היה בשלב התחתון ביותר שלו, הוא בכה כדי שנוציא אותו מהמיטה ומשחיכינו מעט לראות אם יפסיק לבד, הוא נפל ממנה (אין לי מושג עד היום איך הוא הצליח לטפס על מעקה המיטה ולהתגלגל החוצה, שכן המעקה היה מורם ולא היה לו שום פריט במיטה כמו כרית, שמיכה או בובה שניתן לטפס עליהם...). בנוסף, קשה לו "לשבת", למעט בפעילויות בגן. אגב, הגננת מדווחת שאין שום דבר חריג בהתנהגותו שמחייב אבחון כלשהו ושהוא יושב בפעילויות בגן. יחד עם זאת, היא מספרת לי שכשהוא מבצע פעילות סביב לשולחן למשל הוא מסתכל מסביב כאילו כדי לא לפספס כלום ולכן לפעמים לוקח לו קצת יותר זמן לסיים, ושהוא מנסה לטפס על כל מיני דברים בגן ולמשל שהוא הילד היחיד בגן שלא יושב על הבימבה, אלא עומד מאחוריה, אוחז בידית שלה ורץ איתה במהירות במורד מדרון משופע שבחצר, ולכן לפעמים נופל. כמובן שהם לא מרשים לו לעשות כך. אציין שהוא יושב איתי בסבלנות לקרוא סיפורים קצרים כמו האריה שאהב תות ומעשה בחמישה בלונים ומשחק לבד למשך כמה דקות ומעסיק את עצמו. כשהוא צופה בטלוויזיה (פעם ביום-יומיים למשך כ-20 ד') הוא לא קם, אלא קשוב. יחד עם זאת, הוא לא כ"כ אוהב לשבת בעגלה/באופניים אם יוצאים לטיול, אלא הוא רוצה ללכת לבד (או יותר נכון, לרוץ. רוב הזמן הוא רץ ולא הולך כשאנחנו בחוץ), בבית אם הוא לא מקבל מה שהוא רוצה הוא צורח או מרביץ (ואנחנו מציבים את הגבולות, כמובן) ולפעמים הוא יכול לשחק עם משהו או לצייר כשהוא נראה מאוד נינוח ואז לזרוק את המשחק/הטושים לרצפה. האם יש מקום לאבחון, ואם כן - איזה ואיפה ואיך עושים את זה? האם מאבחנים בגיל כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לדעת-שכחתי לציין
דנה12/07/2010אדגיש שאני לא רואה בעיה כלשהי (וכמו שאמרתי, גם הגננת לא), ואנחנו הורים מאוד מכילים, סבלניים, אוהבים, קשובים ותומכים וזורמים עם הילד, תוך הצבת גבולות לרבות גבולות ברורים לגבי דברים שאסור כמו מכות. הוא ילד פיקח ומבין הכל, ואני רואה בו ילד נמרץ ואולי קצת "שובב", אבל לא חריג מהרגיל. מאחר שכמה מחברותיי העירו לי שאולי כדאי לבדוק את העניין ולקבל תשובה מקצועית (למרות שמבחינתי היה די בתשובת הגננת), החלטתי לשים סוף להערות ולקבל דעה מקצועית כדי להחליט אם לפעול איכשהו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון בגיל הרך?
ד``ר עדי אדר13/07/2010שלום לך!
למרות התיאור המפורט (כדאי עם זאת לערוך טקסט, לסמן פסיקאות ולהפוך אותו ליותר ידידותי לקריאה....) נראה לי כי כדאי שתגדלי את ילד.לך בכיף ותניחי לו מאחבחונים בשלב הנוכחי.
גיל שנתיים עד ארבע שנים הוא גיל של פעילת מוטורית רבה, התנסויות, חבלות קלות וכו' ולא הייתי מלחיץ אותו כיום באבחונים.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דנה13/07/2010תודה על ההארה (לגבי עיצוב הטקסט) ועל התייחסותך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?