מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבחון לבני בן ה-5פני08/11/2007
בני בן 5.5 (אח לתאום) נמצא בגן חובה.
הגננת ספרה לאחר חודש וחצי בגן שבריכוז הוא זז בכיסא, משחק עם הוילון מאחוריו, מזיז ידיים לא אוהב לצייר ולעשות עבודות יצירה.
הגננת לא חידשה לי את הדברים שאמרה, כי אני יושבת איתו בבית עם חוברות עבודה וכו' ואני שמתי לב שהזמן שהוא יכול לשבת ולבצע מטלות קצרות לעומת אחיו התאום (ללא השוואות) או כישבתי עם ביתי הבכורה שהיום היא בת 9.
בני יודע את האותיות והמספרים וגם כותב אותם.
הוא ילד עם המון אנרגיות, חברותי מאוד ואוהב חברים, אך כשמשחק לא יודע לחקות לתורו, זועם כשמפסיד. לדוגמא כשיורדים במדרגות כשיוצאים מהבית יכולה להיות קטטה עם אחותו ירדה לפניו, הוא חייב לנצח.
הרבה פעמים במקום לדבר, מגיב בידיים - לדוגמא: אם רוצה את בקבוק המים של אחיו הוא יחטוף לו את הבקבוק ויצעק באגרסיביות, תביא במקום לבקש.
בגיל שנתיים עבר ניתוח כפתורים בגלל מים באוזנים ובחודשים האחרונים חזרנו לרופא כי כשהוא רואה טלויזיה הוא מגביר את הקול חזק חזק. נשלחנו שוב לבדיקת שמיעה.
יש לציין שישנם מספר מילים שבני לא הוגה אותם נכון ואני מקפידה לתקן אותו עד שהוא אומר נכון.
נאחרונה ניגשתי לרופא המטפלת והיא נתנה לי שאלון שאני ימלא ושאלון לגננת ואז היא תשלח הכל להתפתחות הילד, במקביל קעתי גם פגישה עם פסיכולוגית של הגן, כדי שתכוון אותי וגם כי אני חושבת שיש לבני בעיה רגשית שיש לו מתחרה שזה אחיו התאום שנולד 800 גר' ותמיד היינו צריכים לתת לו יותר תשומת לב בגלל שהוא היה רגיש כתינוק, אחיו מדבר בביטחון, מצייר יפה ומבחינה לימודית מתקדם יותר לגילו ואני חושבת שזה נותן לו תחושה של חוסר ביטחון.
ברצוני לציין שבשבוע האחרון בנינו ביחד לוח שמחולק לימים עם פרצופים מחייכים וכל יום שהוא מתנהג בצורה יפה בגן ובבית הוא תולה פרצוף מחייך ואחרי שבוע נלך ביחד לחנות הצעצועים רק אני והוא והוא יבחר איזה משחק שהוא רוצה.
בסך הכל הוא גם ילד מאוד סקרן ששואל שאלות שילדים בגילו גם לא שואלים ולא מעניין אותם.
הייתי רוצה שתכוונו אותי, על מנת לטפל בבעיות לפני עלייתו לכיתה א'.
האם עלי לעמוד על כך שיעבור אבחון, לטפל לו בבעיית ההגה שלו.
אשמח לקבל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לבצע אבחון לילד בן 5.5 ש'?
ד``ר עדי אדר09/11/2007שלום לך!
באופן כללי יש מקום לבצע אבחון בתחום זה כאשר אנחנו מגיעים למסקנה כי הדפוס ההתנהגותי של הילד מהווה משום הפרעה לתפקודו החברתי, הלימודי והמשפחתי. מקומות אבחון אפשריים לגיל זה הם המכונים להתפתחות הילד שלא "מתלהבים" לראות ילדים "קשישים" בני 5.5 ש' וכן היחידות לגיל הרך שנפתחו במספר בתי חולים.
מהתאור המפורט שלך עולים קווי התנהגות פעלתניים, חוסר מנוחה, קושי בויסות תגובות עם חוסר סבלנות וכן התנהגות אימפולסיבית.
כמו כן הזכרת קשיי היגויי שלא שייכים לנושא באופן ישיר אם כי יכולים להוסיף לתחושת התסכול של הילד.
על פי התאור שלך המצב הנוכחי מהווה משום הפרעה בגן וכן בבית ויש בהחלט לשקול ביצוע אבחון כאשר חלק מהמאפיינים עשויים להתאים לתמונה הקלינית של הפרעת קשב כפי שהיא באה לידי ביטוי גיל הרך.
מבלי לנסות לקבוע אבחנה סופית הרי שטיפולים אפשריים בקבוצת גיל זו כוללים טיפול לעידון ועיצוב התנהגותי ובמצבים מסוימים אף טיפול תרופתי באחד מתכשירי הריטלין.
יש כמובן לזכור כי "שעת האמת" תהיה בשנת הלימודים הבאה בכיתה א' אך לצורך השתלבות חלקה יותר יש מקום לבצע אבחון כבר כיום ובהחלט לשקול טיפול של קלינאית תקשורת.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון לבני בן ה- 5.5
פני11/11/2007תודה רבה לך ד"'ר עדי על תשובתך המהירה.
אני מבינה המון בנושא, כי אני עובדת בבי"ס וגם קראתי על זה הרבה אבל עם בני אני מרגישה שאני נופלת בין הכיסאות.
מתחילת השנה יש גננת מחליפה בגן בגלל שהקבועה בחופשת לידה עד אחרי חג חנוכה.
הגננת המחליפה צעירה ולא עם הרבה נסיון ואני מרגישה שאני צריכה לרוץ ולשאול בכל מקום איך עושים את הדברים.
לבני יש תיק בהתפתחות הילד בבית החולים סורוקה כי הוא נולד פג.
בגיל 4 ובגיל 4.5 עבר מבדק שעוברים פגים לקראת הכניסה לגן חובה בהתפתחות הילד בסורוקה והכל היה בסדר.
בגלל שהגננת המחליפה לא ידע איך לקשר אותי לגורמים הנכונים הגעתי לרופאת המשפחה והיא נתנה לי שאלונים בשבילי ושאלון לגננת ואח"כ אני צריכה לחזור אליה והיא אמרה שהיא שולחת טופס משלה עם השאלונים שלנו להתפתחות הילד אבל לא של ביה"ח סורוקה אלה מרפאה חדשה שנפתחה בגלל העומס בבי"ח.
התקשרתי למקום ושאלתי איך הפרוצדורה מתבצעת אצלם ואמרו לי שהם מקבלים את כל השאלונים וההפניה של הרופאה ולפיהם הם מפנים לאן שצריך אבל הם לא ממליצים על אבחון אלא רק נוירולוג.
אני אציין שנתתי את השאלון לגננת לפני שבוע ימים ועדיין "קשה" לה למלא אותו ואני עדיין מחכה. וכל דבר לוקח זמן ואני מרגישה נלחמת לבד במערכה.
לדעתי, לתחושתי ולהרגשתי כאמא במצבים יותר קשים שעמדתי גם מול רופאים לא טעיתי, בני צריך קלינאית תקשורת שאת זה יתנו לי בהתפתחות הילד אבל מי מפנה אותי לאבחון כדי לראות עם הילד סובל מאיזה הפרעת קשב וריכוז.
מה גם שמסבירים לי שהשנה בני זכאי לאבחון בהשתתפות סימלית ובשנה הבאה משלמים את מלוא הסכום. אז למה לא מכוונים אותי לאן ללכת?
אשמח מאוד אם תוכל לכוון אותי מה עלי לעשות ? כי רק אחרי חנוכה חוזרת הגננת של הגן שהיא בעלת נסיון ומריצה דברים מהר יותר ולי אין זמן כי זו השנה חשובה בחיי בני ואני רוצה שתהיה לו כניסה טובה לכיתה א' כי בסך הכל אדם שעומד שמולו ויודע איך לגשת אליו הוא ילד נבון ומקסים. תודה על התייחסותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון לבנך....
ד``ר עדי אדר11/11/2007שלום לך!
לא ברור לי לאיזה מרפאה את מתכוונת. האם הכוונה ליחידה לגיל הרך? אשמח אם תעדכני אותי.
בכל מקרה שני הגורמים הציבוריים העיקריים (וכמדיניות אתית איני מפרט בפורום לגבי מכונים פרטיים) בבית חולים סורוקה הם המכון להתפתחות הילד וכן היחידה לגיל הרך בניהולו של דר' גל מאירי. היחידה השנייה בהחלט עוסקת באבחונים אלו.
כמובן שהגורם המפנה לגופים אלו היא הרופאה המטפלת.
אני רוצה לחזור ולהדגיש גם עם כל הכבוד לחשיבות האבחון המוקדם הרי בסיכומו של דבר רק במסגרת בית ספרית ניתן יהיה להעריך בצורה ברורה יותר את תפקודו. יש הבדל בין בין הדרישות מילד בגן חובה לבין בית ספר. לכן למרות אבחונים אלו או אחרים אשר יתבצעו השנה בסחכומו של דבר ההערכה התפקודית המשמעותית יותר תהיה בשנת הלימודים הקרובה. אני מציין זאת כי אני חש בלחץ הרב שלך לבצע את האבחון בהקדם. לכן, למרות שאני מסכים על פי התאור שלך כי יש מקום לבצע אבחון אין מקום לבצע אותו בבהילות ומתוך תחושת לחץ!
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון לבני בן ה- 5.5
פני12/11/2007שוב תודה ד"ר עדי על התייחסותך המהירה.
לגבי המרפאה שהפנו אותי - הרופאה המטפלת אמרה שזה המכון להתפתחות הילד אבל לא בבי"ח סורוקה אלה ברחוב המעפילים. בגלל העומס בבי"ח נפתחה המרפאה הזו. אני לא יודעת עד כמה היא תתן לי מענה אבל אני מנסה.
למרות שהייתי שמחה שבני יגיע להתפתחות הילד בבי"ח, כי שם הוא היה במעקב מאז שנולד (נולד פג) אצל פרופ' גליל.
לדעתך אני צריכה לעשות את אבחון לילד, אז מתי אני צריכה לעשות לו את האבחון ? לקראת כיתה א' או במהלך השנה שהוא נמצא בגן חובה. (ידוע לי שבשלב הזה של הגיל הילד משתנה ומתבגר ויכול להשתנות לקראת כיתה א').
אציין כי בעוד יומיים יש לי ולבעלי שיחה עם הפסיכולוגית של הגן בשירות הפסיכולוגי.
אשמח אם תגיד לי מה עלי לעשות מכאן "בלי לחץ".
שוב תודה על המענה המהיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון לבנך....
ד``ר עדי אדר13/11/2007שלום לך!
בעיקרון אני ממליץ לבצע את האבחון בכיתה א' , זו למעשה המסגרת בה הוא ילמד במהלך השנים הקרובות.
עם זאת יש לקחת בחשבון כי יש מצבים שצריך לעשות את האבחון מוקדם יותר ואלו מקרים בהם הקשיים התפקודיים משפיעים באופן משמעותי על תפקודו של הילד במסגרת הגן ומצביעים על קושי אפשרי משמעותי עתידי בבית הספר. במקרים כאלו יש בהחלט מקום להקדים את האבחון. בשאר המצבים עדיף להמתין, להתרשם מתפקודו בכיתה א' ובהתאם לתכנן את הצורך ואת שיטות הטיפול המומלצות.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?