מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בתי משתגעת לי מול העיניים מהריטליןאורנה07/08/2010
בבקשה עזרה ! איני יודעת כבר מה לעשות, בתי בת 10 נמצאת שנה על ריטלין. בהתחלה הריטלין עשה אותה שקטה, חסרת מרץ, עם הזמן החלה ירידה דרסטית במשקל, פשוט סירבה לאכול ולשתות. היתה אוכלת ומקיאה. עם הזמן החלו סיוטים בליה וקושי להירדם ואף התחילה לדבר איתנו על מוות ומלחמות, זה ממש לא מתאים לה. ניסיתי להפסיק לה את הריטלין תקופה של כשבוע אך היא היה מזיעה ורועדת ושוברת דברים בבית. בית הספר לחץ להחזיר לה את הריטלין וכיום היא כבר כמו צל מהלך וממש לא מתקשרת וללא שמחת חיים. יש לה גם טיקים בפנים. מה לעשות כבר אין לי מושג, מתי אצטרך להפסיק לה את הריטלין? בית הספר לוחץ מצד אחד אך אני רואה את הילדה הולכת ונעלמת בגלל הריטלין. כיצד אוכל לבצע לה גמילה בצורה נכונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משתגעת ?
ד``ר אריה בקלו08/08/2010שלום,
מעט תמוה בעיניי שלבתך יש את תופעות הלוואי שאת מציינת מיזה כשנה ,ולא דיווחת עליהם לרופא המטפל...?
אני כלל לא בטוח אם יש קשר ישיר בין הדברים שציינת לטיפול, אך ברור לחלוטין ,כפי שגם מודגש בתחילת הטיפול בריטלין, שחייבים להיות בקשר עם הרופא המטפל ולדווח על תופעות לוואי חריגות.
לרופא המטפל יש את האפשרות לשנות מינון, סוג הטיפול או הפסקתו בהתאם לנסיבות.
קיימת גם אפשרות סבירה של תחלואה נילווית שאינה קשורה בטיפול והמחייבת התיחסות נפרדת.
לסיכום: עליך לפנות מיד לרופא המטפל.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאורנה
שלומית08/08/2010אורנה שלום רב,
שלחתי תגובה לגבי הריטלין, אולם רשמתי זאת כהודעה ולא כתגובה, נא ראי את הודעתי תופעות לוואי לכדורי ריטלין מ-8/8/10..
שלומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?