תופעת לוואי של קונצרטה-מינון חסר ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעת לוואי של קונצרטה-מינון חסר ?
    מתעניינת
    10/08/2010

שלום,

אבי בן 67 ADHD אתמול ניסה לראשונה קונצרטה.
    הוא שוקל 72 ק"ג וניסה קונצרטה 63 (36+27)
    ולא חל שינוי
    היום ניסה 72 (36+36) והוא היפר לגמרי
    הוא לא מנסה עם ריטלין רגיל כי יש לו צליאק ולפי היצרן יש בזה גלוטן ומעדיף לנסות על הקונצרטה ולא ה LA

מה אתה חושב ? האם זו תופעת לוואי של מינון חסר ? או אולי מינון יתר ? או אולי הוא באחוז של ה ADHD שעליהם הריטלין לא משפיע טוב ?

הוא כל כך זקוק לזה שאין לך מושג. הוא מפוזר ברמות. על שלא יתוארו מפוזר במחשבות בחפצים לא מרוכז היפר לא סבלני והסביבה מגיבה אליו בהתאם.
    אני כל כך הייתי רוצה שהקונצרטה תעזור לו.

האם להתייאש או להמשיך לנסות ולאיזה כיוון? לעלות את המינון ? אולי זה יעזור ?

אני ממש מרחמת עליו.

תודה
    המתעניינת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זהירות במינונים גבוהים!

ד``ר עדי אדר
    10/08/2010

שלום לך!

אני לא נוהג לתת יעוץ פרטני למטופל שלא עבר אבחון אצלי (חסרים נתונים בסיסיים ויש בכך גם בעיה מדיקו-לגלית).

ברמה עקרונית אני מתחיל במינונים נמוכים יותר של 36 מ"ג ומעלה על פי הצרוך מינון כל 10ימים-שבועיים. אין מה למהר ולעלות במהירות את המינון.

מומלץ להתיעץ בנושא עם הרופא המטפל. בכל מקרה צריך לסבלנות ולא לשנות במהירות מינונים!
    הערה זו נכונה שבעתיים לאנשים מבוגרים כאשר מינונים גבוהים עלולים לגרום להפרעות קשב.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התייחסותך

מתעניינת
    11/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו