אבחון לילד בן 5

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחון לילד בן 5
    אמא
    23/08/2010

בני בן 5 ממש בתחילת השנה. הגננת הקודמת המליצה לקחת אותו לאיבחון קשב וריכוז. לטענתה איננו מסוגל לסיים משימות, משתולל ומתרגז מהר, ודעתו מוסחת מכל דבר קטן.
    יש לציין שכשאני יושבת עם בני זה לא נראה וייתכן שבאופן פרטני הוא אחר. גם כאשר אני יושבת עימו בגן בבוקר אז הגננת אומרת לי שרק איתי הוא יושב ככה.
    בכל אופן בני עולה לגן חובה. והייתי רוצה שיאבחנו אותו. בעיית קשב או היפראקטיביות.
    שאלתי היא : האם אני חייבת לערב את הגננת שלו לפני האבחון? הייתי רוצה נכון לעכשיו לשמור על זה בתוך המשפחה כדי לא ליצור סטיגמות מאחר ואני גרה בקיבוץ והגננת גרה באותו קיבוץ. אני יודעת שהיא מחוייבת לשמור על הפרטיות והסודיות בנושא ולמרות זאת אני מעדיפה שגם אם קיימת בעיה אז רק בבית הספר יהיו מעודכנים.
    שנית לאן עליי לפנות קודם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבחון לילד בן 5

הוספת תגובה

• אבחון לילד בן 5

ד``ר אריה בקלו
    24/08/2010

שלום,
    כמובן שאת לא חייבת לדווח לגננת על אבחון, זאת למרות שאני תמיד בעד שיתוף פעולה עם גורמי החינוך לטובת הילד.
    מעשית, אני ממליץ לך לתת לילד להתחיל את השנה עם גננת חדשה ולשמוע ממנה תגובות אם בכלל.
    במידה והתגובות יהיו זהות לאלו מהשנה הקודמת הרי שזה אומר דרשני ומחייב אבחון.
    לגיל 5 פתוחה בפניך האפשרות לבקש הפניה למרכז התפתחות הילד במסגרת קופת החולים או אבחון פרטי.
    ועוד הערה, זה לא בהכרח בעיית קשב או היפראקטיביות, זה יכול להיות גם וגם.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו