האם יש לי הפרעת קשב וריכוז

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יש לי הפרעת קשב וריכוז
    אביגיל
    05/09/2010

היום אני עליתי לכיתה ט' וכבר מכיתה ז אני חושדת שיש לי הפרעת קשב וריכוז, לאחי הייתה אותה בעיה אך הוא אובחן בכיתה ב'. אני נשלחתי לאיבחון בגיל צעיר ולא הייתה לי שום בעיה, אך לאחרונה נראה שאני מפתחת בעיות של קשב וריכוז.

-אני עושה טעויות בכל מני דברים מחוסר תשומת לב.
    -אני לא מסוגלת להתרכז בכיתה או בשיחה אלא אם מדובר בדיון פעיל וגם אז אני לפעמים מאבדת את קו המחשבה.
    -אני לא מסוגלת להתמיד בכל מיני דברים (ש.ב עבודות לסדר את החדר קריאה של ספר)
    - אני יכולה להתרכז במה שהמורה אומרת ואז פתאום להתעורר בצלצול ולגלות שבכלל לא הקשבתי לעיתים אני חולמת בקיץ למרות שאני מנסה להקשיב למורה ולפעמים הראש מן מתרוקן.
    - גם בשיחות קורה לי הרבה שאנשים מדברים איתי ואז אני פשוט מאבדת אותם ולמצליחה להקשיב להם.
    -אני שוכחת פעילויות רגילות ( כמו לצחצח שיניים לסדר בגדים\תיק מטלות לשלוח הודעות או דברים שביקשו מימני).
    לעיתים חברות שלי צריכות לקרוא בשם שלי כמה פעמים עד שאני קולטת שהן מדברות אלי.
    - אני נהית מתוסכלת מאוד בקלות שאני לא מצליחה לעקוב אחרי שיחה.
    -לפעמים בזמן שיחה אני מדברת ופתאום שוכחת על מה דיברתי.
    - אני רוצה לשחק משהו נגי קלפים ואחרי שתי דקות שאומרים לבוא לשחק זה כבר לא מעניין אותי.
    -מאבדת חפצים מאוד בקלות ושכחת איפה שמתי אותם.
    -לא מצליחה לארגן מטלות ומשימות בין אם אלו לימדיות או פרטיות.

ועוד כל מני בעיות מהסוג הזה... האם מדובר בהפרעת קשב וריכוז?
    אשמח לתשובה,
    תודה מראש, אביגיל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ראי תשובה בהמשך.....

ד``ר עדי אדר
    05/09/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו