מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- למי לפנות ?אורית10/09/2010
שלום רב,
בני היום בן 8 והחל כיתה ב'.
המורה מספרת לי שהוא ילד מקסים, מקשיב, ולומד יפה בכיתה.(עוד מכיתה א')...
אך בבית מדובר בסיפור אחר לגמרי.
הוא לא מקשיב, כל דבר אני צריכה להגיד מינימום 4 פעמים בשביל שיתייחס, רב איתי על השיעורים, מדבר לא יפה, ומציק לאחיותיו בלי סוף, הוא אפילו מודיע לי כשהוא מרביץ להן בשביל שאתן לו עונש.
כאילו, ילד אחר לגמרי.
אני מוצאת את עצמי רבה איתו כל הזמן. כשאני לוקחת אותו מביה"ס אני לוקחת אויר ואומרת לעצמי שאני מקווה שאולי היום יהיה יותר טוב.
על המחשב הוא יכול לשבת מהבוקר עד הלילה, בלי בעיה בכלל.
אבל לקרוא ספר, ממש עינוי , בשבילי. כי הוא עושה לי את המוות , לא מוכן בכלל לשבת ומתחיל לבכות.
האם יתכן שיהיה כזה שוני מהבית לביה"ס ?
האם יש לו בעיה של הפרעת קשב? או שמא בגלל שהוא יודע שהוא חייב להתנהג כראוי בביה"ס אז הוא מוציא את הכל בבית על המשפחה שלו? ואולי אנו עוברים איתו עוד שלב של "מי שולט בבית" כמו בגיל שנתיים?
אשמח לקבל המלצתך איך לטפל בעניין כי ההתנהגות שלו כבר עברה את כל הגבולות ומפרה את השלווה בבית.
אני חייבת לציין שלא היה שום שינוי משפחתי / חברתי שיכול לתת לנו הסבר על התנהגותו.
תודה מראש..
האמא המודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבולות, גבולות.....
ד``ר עדי אדר10/09/2010שלום לך!
הסיפור שלך מוכר....
בשלב ראשנון מומלץ במצב כזה להתיעץ עם פסכיולוגית כאשר סביר להניח כי נושא הגבולות בבית הוא קריטי.
הפרעת קשב צריכה להתבטא בשני מצבים לפחות בבית ובבית הספר נכון לעכשיו אין בעיות בבית הספר . עםז את בהחלט אין לשלול הפרעת קשב כאשר לעתים הילדים מצליחים "להתאפק" בבית הספר ובבית פורקים עול.
חשוב מאודבמצבים כאלה עיצוב התנהגותי והדרכת הורים כאשר בהמשך וגם על פי התרשמות הצוות החינוכי והפסיכולוגית יש לשקול אבחון של הפרעת קשב וריכוז.
שנה טובה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
ירדן11/09/2010בעקבות התגובה שלך לשואלת הנ"ל ברצוני לשאול שאלה לגבי הפרעת קשב וריכוז, האם זו הפרעה שנולדים איתה או שהיא מתפרצת כתוצאה מנסיבות מסוימות? ציינת שאולי כרגע אין לילד שלה הפרעת קשב וריכוז אבל אולי בעתיד יהיה. אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת קשב- מקורה בתורשה או בסביבה?
ד``ר עדי אדר11/09/2010שלום לך!
התשובה לשאלתך פשוטה מאוד... את צודקת - זו ההפרעה שנולדים איתה והיא מתפרצת בנסיבות מסוימות.
הפרעת קשב וריכוז בסיסה הוא תורשתית בדרך כלל אך הביטויים שלה לא מופיעים בלידה אלא לקראת גיל 5-7 שנים וצריכות להיות נסיבות מסויימות שגורמות להופעתה כגון התחלת לימודים בבית ספר וגורמים נוספים.
בחלק גדול מההפרעות התורשיות קיים "שעון ביולוגי" הקובע מתי ההפרעה תבוא לידי ביטוי כאשר גם לנסיבות החיצוניות יש השפעה על זמן הופעת תהסמינים וכן על עוצמתם.
חג שמח!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?