מתן ריטלין לילד בלא ידיעתו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתן ריטלין לילד בלא ידיעתו
    NATALYA
    21/11/2007

ילדי בן 10 אופיין כלוקה בקשב וריכוז, קיבלנו ריטלין LA, אני גרושה ובעלי לשעבר אינו מוכן בשום אופן לתת לילד את הכדור ואף מדגיש בפניו את האסון שיקרה במידה ויטול את הכדור, במשך יומיים נתתי לילד את הכדור בלא ידיעתו בשילוב ארוחת בוקר, לאחר שפתחתי את הקפסולה ופיזרתי במזון, ואכן התגובות שהתקבלו מביה"ס הראו שיפור מדהים, שאלתי היא האם ניתן לפזר את תחולת הכדור באוכל חם, ואם הוא לא מסיים את כל המנה, האם השפעת הכדור משתנה, איך אני יכולה לתת את הכדור לילד בלי ידיעתו, יש לציין שכאשר שמתי בכוס שוקו, הכדור לא נמס והוא נשאר בתחתית הכוס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מתן ריטלין לילד בלא ידיעתו - האמנם?

ד``ר עדי אדר
    21/11/2007

שלום לך!
    איני יועץ משפטי אך איני משוכנע כי מבחינה חוקית את רשאית לתת לילד תרופה ללא הסכמתו של אביו! אמנם את מוכרת כמשמורנית, דהינו הוא נמצא במשמורת שלך אך גם האב הוא אפוטרופוס (אלא אם נקבע אחרת).
    ברור כי אם הילד לא בולע את מלוא המינון השפעת התרופה פוחתת! רצוי לא לתת א התרופה במזון, מאוד חם.
    לגבי מתן התרופה ללא ידיעת הילד – אני חושב שזוהי לא שאלה רפואית ולכן רעיון שלך בנושא טוב כמו רעיון שלי. עם זאת לדעתי ילד זכאי לדעת איזה טיפול הוא מקבל ומיוחד לאור המצב המשפטי שבו הוא נמצא.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו