מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתן ריטלין לילד בלא ידיעתוNATALYA21/11/2007
ילדי בן 10 אופיין כלוקה בקשב וריכוז, קיבלנו ריטלין LA, אני גרושה ובעלי לשעבר אינו מוכן בשום אופן לתת לילד את הכדור ואף מדגיש בפניו את האסון שיקרה במידה ויטול את הכדור, במשך יומיים נתתי לילד את הכדור בלא ידיעתו בשילוב ארוחת בוקר, לאחר שפתחתי את הקפסולה ופיזרתי במזון, ואכן התגובות שהתקבלו מביה"ס הראו שיפור מדהים, שאלתי היא האם ניתן לפזר את תחולת הכדור באוכל חם, ואם הוא לא מסיים את כל המנה, האם השפעת הכדור משתנה, איך אני יכולה לתת את הכדור לילד בלי ידיעתו, יש לציין שכאשר שמתי בכוס שוקו, הכדור לא נמס והוא נשאר בתחתית הכוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתן ריטלין לילד בלא ידיעתו - האמנם?
ד``ר עדי אדר21/11/2007שלום לך!
איני יועץ משפטי אך איני משוכנע כי מבחינה חוקית את רשאית לתת לילד תרופה ללא הסכמתו של אביו! אמנם את מוכרת כמשמורנית, דהינו הוא נמצא במשמורת שלך אך גם האב הוא אפוטרופוס (אלא אם נקבע אחרת).
ברור כי אם הילד לא בולע את מלוא המינון השפעת התרופה פוחתת! רצוי לא לתת א התרופה במזון, מאוד חם.
לגבי מתן התרופה ללא ידיעת הילד – אני חושב שזוהי לא שאלה רפואית ולכן רעיון שלך בנושא טוב כמו רעיון שלי. עם זאת לדעתי ילד זכאי לדעת איזה טיפול הוא מקבל ומיוחד לאור המצב המשפטי שבו הוא נמצא.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?