פגיעה בלימודים כשיש הפרעת קשב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פגיעה בלימודים כשיש הפרעת קשב
    אורן
    22/11/2007

שלום שוב... רציתי לשאול על הדרך של האיבחון כי הפסיכיאטר שאיבחן אותי אמר שיש לי הפרעת קשב וכשקראתי קצת על זה ושאלתי רופאים אחרים אמרו לי שכשיש הפרעת קשב צריכה להיות פגיעה בלימודים ובמקרה שלי יש לי ציונים מאוד גבוהים ולא נראתה פגיעה בכלל... מה זה אומר? אולי האיבחון לא נכון?

תודה שוב...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם חייבת להיות פגיעה בלימודים?

ד``ר עדי אדר
    24/11/2007

שלום לך!
    איני מתכוון למתוח ביקורת על קולגות ואינו יכול לקבוע כמובן אם יש לך הפרעת קשב אם לאו מבלי לבדוק אותך וללא קבלת נתונים הנדרשים לביצוע אבחון (פרטים רפואיים, חינוכיים לגבי הילדות, שאלון מבוגרים, שאלון הורים, מבחן טובה או מבחן BRC ועוד).
    הביטויים של הפרעת קשב הם מגוונים ואכן כוללים לעתים תכופות גם ירידה בלימודים או תת השגיות לימודית. עם זאת יתכנו מצבים שאין ירידה בלימודים והביטויים של הפרעת הם בתחומים אחרים כגון חברתיים, התנהגותיים ועוד.
    יש לזכור כי הפרעת קשב כשמה כן היא – היא מוגדרת כהפרעה במידה ומפריעה לנו בתחומים חברתיים, לימודיים, משפחתיים ולא ברור לי מה ביטוייה של ההפרעה אצלך. לעצם שאלתך, הצלחה לימודית עדיין לא מהווה הוכחה לכך שהאבחנה לא נכונה.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו