התחלתי לקחת ריטלין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התחלתי לקחת ריטלין
    סתיו
    04/10/2010

שלום,

אני בחורה בת 25, שוקלת 75 ק"ג.
    לפני כשנה הובחנתי אצל פסיכיאטר, והוא אמר לי שאני bipolar (הפרעה דו קוטבית).
    לקחתי כמה זמן את התרופות, בסופו של דבר החלטתי לא להמשיך לקחת אותן.
    ז"א כרגע אני לא לוקחת שום תרופות.

אני כבר הרבה מאוד זמן רוצה לקחת רטלין, והיום היה היום הראשון שלי שלקחתי רטלין LA 20 מ"ג, כדור אחד.

מה שמטריד אותי זה שאני לא באמת יודעת אם זה פועל.
    יש לי "היי" שדומה יחסית להיי ממריחואנה (אני לא משתמשת בסמים) ואני טיפה יותר מרוכזת, אבל עדיין מפוזרת.
    אני מתחילה ללמוד באוניברסיטה עוד מעט, והרופא משפחה שלי לא באמת יודע משהו על רטלין הבאתי לו אישור של פסיכיאטר לרטלין מלפני הרבה זמן.

האם אני יכולה לגשת לפסיכיאטר כדי שיוכל להאריך מה הכמות שאני צריכה ואם זה בכלל מתאים לי?
    האם ההיי הזה הוא נורמאלי? או שזה ככה רק בפעם הראשונה?
    ובכלל למה זה לא מומלץ לאנשים עם הפרעה דו קוטבית?
    כי שמעתי כבר כמה סיפור שהרטאלין תוקע אותך פשוט במאניה - שזה מעולה, לא צריך להיכנס לדיכאון :-)

אני לא מתכוונת להישתמש בזה כל יום אבל אני רוצה לפני הלימודים למצוא את הכמות המתאימה ולראות אם זה בכלל משפיעה עליי לטובה...

תודה מראש,
    סתיו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התחלתי לקחת ריטלין

הוספת תגובה

• התחלתי לקחת ריטלין - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    04/10/2010

שלום,
    הבעיה שאת מעלה שייכת לתחום הפסיכיאטריה ואני לא יכול ליעץ בתחום.
    אני בהחלט ממליץ לך לפנות לפסיכיאטר שידע להגדיר עבורך הן אם את צריכה את הריטלין והן את המינון הנכון.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו