מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התחלתי לקחת ריטליןסתיו04/10/2010
שלום,
אני בחורה בת 25, שוקלת 75 ק"ג.
לפני כשנה הובחנתי אצל פסיכיאטר, והוא אמר לי שאני bipolar (הפרעה דו קוטבית).
לקחתי כמה זמן את התרופות, בסופו של דבר החלטתי לא להמשיך לקחת אותן.
ז"א כרגע אני לא לוקחת שום תרופות.
אני כבר הרבה מאוד זמן רוצה לקחת רטלין, והיום היה היום הראשון שלי שלקחתי רטלין LA 20 מ"ג, כדור אחד.
מה שמטריד אותי זה שאני לא באמת יודעת אם זה פועל.
יש לי "היי" שדומה יחסית להיי ממריחואנה (אני לא משתמשת בסמים) ואני טיפה יותר מרוכזת, אבל עדיין מפוזרת.
אני מתחילה ללמוד באוניברסיטה עוד מעט, והרופא משפחה שלי לא באמת יודע משהו על רטלין הבאתי לו אישור של פסיכיאטר לרטלין מלפני הרבה זמן.
האם אני יכולה לגשת לפסיכיאטר כדי שיוכל להאריך מה הכמות שאני צריכה ואם זה בכלל מתאים לי?
האם ההיי הזה הוא נורמאלי? או שזה ככה רק בפעם הראשונה?
ובכלל למה זה לא מומלץ לאנשים עם הפרעה דו קוטבית?
כי שמעתי כבר כמה סיפור שהרטאלין תוקע אותך פשוט במאניה - שזה מעולה, לא צריך להיכנס לדיכאון :-)
אני לא מתכוונת להישתמש בזה כל יום אבל אני רוצה לפני הלימודים למצוא את הכמות המתאימה ולראות אם זה בכלל משפיעה עליי לטובה...
תודה מראש,
סתיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלתי לקחת ריטלין - תגובה
ד``ר אריה בקלו04/10/2010שלום,
הבעיה שאת מעלה שייכת לתחום הפסיכיאטריה ואני לא יכול ליעץ בתחום.
אני בהחלט ממליץ לך לפנות לפסיכיאטר שידע להגדיר עבורך הן אם את צריכה את הריטלין והן את המינון הנכון.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?