לקראת אבחון..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לקראת אבחון..
    אמא
    11/10/2010

בני בן 5 לקראת אבחון לבעיית קשב. אני קוראת קצת בפורום על בעיות קשב שונות על השימוש בריטלין ושאר התרופות ומתה מפחד מההחלטה שבני יצטרך ליטול את התרופות הללו. אני יודעת שהן משפרות את החיים של הילד ושל המשפחה אך ברצוני לדעת מה קורה כאשר פג תוקף השפעת התרופה? האם הבעיות ההתנהגותיות מחריפות במשך הזמן? או שהילד נשאר כפי שהוא לפני שנטל את התרופה והתרופה בסה"כ תשפיע בשעות שהיא אמורה להשפיע? בגדול אם זוהי תרופה לכל החיים הייתי מעוניינת לדעת האם בני ישתנה לרעה מבחינה התנהגותית בזמן שאיננו נוטל את התרופה או שעם הזמן ילמד לשלוט בהתנהגותו?
    מפחידה אותי המחשבה שמצד אחד הוא יהיה 10 בלימודים ורגוע ומצד שני התרופה תזיק לו יותר ממה שכבר קיים כרגע (מבחינה התנהגותית).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לקראת אבחון..

הוספת תגובה

• לקראת אבחון.. - תגובה

ד``ר עדי אדר
    15/10/2010

שלום לך!

שאלת הרבה שאלות....

בעיקרון אף אחד לא ממהר לטפל תרופתי בגיל 5 שנים ולכן איני משוכנע כי זה הטיפול אשר יומלץ לכם בשלב הנוכחי.

התרופה עצמו משפיעה רק למשך מספר שעות, אמנם לעתים תתכן החרפה זמנית של ההתנהגות לאחר שהשפעת התרופה חולפת אך כללית אין השפעה לטווח הרחוק.
    התרופה משפרת איכות חיים במשך זמן השפעתה ועוזרת לנו "להרוויח זמן" עד שהילד משתנה, מתגבר, לומד להתמודד עם קשייו.

כמובן שחשוב לזכור כי הטיפול התרופתי הוא חלק מהטיפול המשולב הכולל גם תמיכה רגשית לילד ולמשפחתו, תגבור לימודי, ספורט ועוד.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו