מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לקראת אבחון..אמא11/10/2010
בני בן 5 לקראת אבחון לבעיית קשב. אני קוראת קצת בפורום על בעיות קשב שונות על השימוש בריטלין ושאר התרופות ומתה מפחד מההחלטה שבני יצטרך ליטול את התרופות הללו. אני יודעת שהן משפרות את החיים של הילד ושל המשפחה אך ברצוני לדעת מה קורה כאשר פג תוקף השפעת התרופה? האם הבעיות ההתנהגותיות מחריפות במשך הזמן? או שהילד נשאר כפי שהוא לפני שנטל את התרופה והתרופה בסה"כ תשפיע בשעות שהיא אמורה להשפיע? בגדול אם זוהי תרופה לכל החיים הייתי מעוניינת לדעת האם בני ישתנה לרעה מבחינה התנהגותית בזמן שאיננו נוטל את התרופה או שעם הזמן ילמד לשלוט בהתנהגותו?
מפחידה אותי המחשבה שמצד אחד הוא יהיה 10 בלימודים ורגוע ומצד שני התרופה תזיק לו יותר ממה שכבר קיים כרגע (מבחינה התנהגותית).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקראת אבחון.. - תגובה
ד``ר עדי אדר15/10/2010שלום לך!
שאלת הרבה שאלות....
בעיקרון אף אחד לא ממהר לטפל תרופתי בגיל 5 שנים ולכן איני משוכנע כי זה הטיפול אשר יומלץ לכם בשלב הנוכחי.
התרופה עצמו משפיעה רק למשך מספר שעות, אמנם לעתים תתכן החרפה זמנית של ההתנהגות לאחר שהשפעת התרופה חולפת אך כללית אין השפעה לטווח הרחוק.
התרופה משפרת איכות חיים במשך זמן השפעתה ועוזרת לנו "להרוויח זמן" עד שהילד משתנה, מתגבר, לומד להתמודד עם קשייו.
כמובן שחשוב לזכור כי הטיפול התרופתי הוא חלק מהטיפול המשולב הכולל גם תמיכה רגשית לילד ולמשפחתו, תגבור לימודי, ספורט ועוד.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?