בעיה עם הריטלין שלא עוברות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה עם הריטלין שלא עוברות
    יהודה
    12/10/2010

יש לי תופעות לוואי מוזרת שלא קוראת לאנשים אחרים בסביבתי עם ריטלין , הידיים שלי נהיות אדומות וקרות ,ועזור "המיני שלי" סוג של משותק , מה זה אומר מה עושים? ובנוסף אין מצב רוח מחשבות שליליות כל הזמן וחרדות.
    יש דרך לטפל בזה ? (לוקח קונצרטה וזה קורה לי גם עם LA וגם עם ריטלין רגיל)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תופעות לוואי

עומר
    13/10/2010

במסגרת עבודתי בשנים האחרונות עבדתי הרבה עם ילדים ומבוגרים הנוטלים ריטלין. כבר נתקלתי בתופעות של שינויים בעור, בצבע ובתחושה, לרוב כתוצאה משינויים קלים בלחץ דם, וכן בתופעות של נימול, אך אם אתה מרגיש שזה מעבר לתחושה קצת לא נעימה, ואתה חושש- תמיד עדיף לבזבז שעה בנסיעה לרופא ולהיות שקטים.
    בנוגע לאיזור המיני שלך- אחוז מסויים מנוטלי הריטלין אכן סובלים מירידה בחשק המיני, אך במקרים אלה מומלץ להתייעץ עם רופא, אשר יוכל במידת הצורך, כמובן בהתחשב בגיל שלך ובמצב בריאותך, לסייע. אל תיקח כדורים על דעת עצמך! ישנן תופעות בין תרופתיות שאותן אינך מכיר ואינך יכול לצפות.
    אותו הדבר לגבי הדכאונות, זה קורה לחלק מהאנשים, וגם זה בר טיפול במידת הצורך.
    לא כל באסה קטנה היא דיכאון, אך מכיוון שזוהי תופעת לוואי מוכרת, עדיף להיות עירני ולעדכן את הרופא שלך בעניין.
    בנוגע לחרדות- תופעה זו חריגה מעט מהקודמות מכיוון שעליה חלה המלצה גורפת לדווח לרופא. גם אם החרדות לא מסלימות ואם אין צורך להתייחסות מיוחדת אליהן- כדאי ליידע את הרופא.
    כמה שהוא ידע יותר, ככה הוא יוכל לעזור לך יותר, או לחלופין להגיד לך שהכל בסדר ואין צורך בהתערבות מצידו,ואתה תוכל להיות יותר שקט.
    מקסימום, בזבזת שעה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי..... - תגובה

ד``ר עדי אדר
    15/10/2010

מומלץ מאוד שתפנה לרופא המטפל!

סביר להניח כי אם תופעות אלו מפריעות לך יש לשקול מעבר לתרופה אחרת (כגון אדרל או סטרטרה) או להפסיק את הטיפול.

עם זאת כמובן שחוות הדעת הקובעת היא של הרופא המטפל.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו