האם יש לנו בעייה ומאיפה להתחיל ???

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יש לנו בעייה ומאיפה להתחיל ???
    תמי
    27/11/2007

ביתי בכיתה ג'. ברקע: מעבר למקום מגורים חדש לפני 3 חודשים, בי"ס חדש, וכו'.

לאחרונה נפל לי אסימון שאולי יש לנו בעייה. תמיד הייתה בעיית התארגנות אבל נראה לי כבר מוגזם שכל דבר לוקח לה שעות, שוכחת דברים, מתקשה מאוד להכין שיעורים וצריך ממש "לאיים" כדי שתשב להכינם. כאשר יושבים כבר על השיעורים, הדבר הכי קטן מסיט את תשומת ליבה והראש שלה כבר בכיוונים אחרים. התנהגות ילדותית מאוד (קשור?), מפוזרת ולא מסודרת. אני תוהה אם היא:
    א. משתעממת מהשיעורים או:
    ב. לא מבינה כלום ולכן מתחמקת או:
    ג. גם וגם או:
    ד. שבאמת יש לה בעיית קשב וריכוז.

איך "מסננים" את אופי הבעייה, ומאיפה מתחילים ???

אודה על כל מידע שיכול להאיר את עיני ,

תמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• איפה מתחילים?

ד``ר עדי אדר
    01/12/2007

שלום לך!
    התיאור לגבי ביתך הוא חלקי וכמובן שלא ניתן להסיק מסקנות אבחנתיות.
    אכן את מתארת תסמינים אשר עלולים להתאים להפרעת קשב והכוונה היא לקשיי התארגנות, פזור דעת, שכחה, קושי להתמיד ולהכין שיעורים וכן מוסחות.
    חסרים נתונים רבים כולל תפקוד במסגרת בית הספר.
    מומלץ במקרה כזה לבצע אבחון במידה והתפקוד הנוכחי מהווה משום הפרעה לתפקוד הלימודי וההתנהגותי בבית הספר או בבית והאם תהליך הלמידה דורש השקעה רבה מדי על מנת לשמר רמה לימודית.
    במידה וכן יש לבצע אבחון מסודר אצל מומחה בתחום זה כאשר כמובן לפני כן יש להתייעץ עם הגורמים החינוכיים המתאימים בבית הספר.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו