בעיות התנהגות של ילד בן 10

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • בעיות התנהגות של ילד בן 10
    Pitstick
    13/11/2010

    שלום,
    אני אמא לילד בן 10 שאובחן כ-ADHD לפני חמש שנים אצל ד"ר עדי אדר.
    אני גרושה מזה כשנה.
    בני מטופל בריטלין במינון נמוך. הוא תלמיד כיתה ד', ילד סנדוויץ', נבון, רגיש וטוב לב.
    לאחרונה יש החמרה בהתנהגותו: אימפולסיביות הבאה לידי ביטוי באלימות כלפי אחיו וכלפי, קושי בקבלת גבולות וסמכות (הן שלי והן של מוריו). אני מרגישה שאני נמצאת איתו במאבק תמידי ולאורך כל היום. אמנם ישנן הפוגות, אך הן מעטות וקצרות. בנוסף שיתוף הפעולה שלו בבית הספר נמצא בתהליך של החמרה: הוא ממעט להעתיק מהלוח, מסרב להכין שיעורים (אלא לאחר משא ומתן, איומים, שוחד וכו'). יש לציין שהוא ילד חכם וציוניו גבוהים.
    בשיחות שאני עושה איתו הוא מביע חרטה על מעשיו (למשל על האלימות), אך הדבר אינו מונע את הישנות התופעות.
    לי ולאביו יש משמורת משותפת (הילדים נמצאים אצל כל אחד מאיתנו פחות או יותר במשך זמן שווה במהלך השבוע). ראוי לציין שכשהוא נמצא אצל אביו הוא משתף יותר פעולה, אך הדבר עדיין כרוך במאבקים רבים. אני מרגישה שהעובדה שהגישה של אביו כלפיו הינה תקיפה וכוחנית, גורמת לו להתנהג ביתר תוקפנות כשהוא אצלי (כי הוא מפרש את חוסר הכוחנות שלי כחולשה).
    בעקבות ההחמרה בהתנהגותו, שקלתי הגדלה של מינון הריטלין, אך אני חוששת מתופעות הלוואי. יש לציין שהגדלה של מינון הריטלין לפני מספר שנים גרמה לתופעה של הזיות, ובעקבות זאת הוחזר המינון המקורי הנמוך.
    בעבר הוא טופל אצל פסיכולוגית חינוכית ואצל תרפיסטית בדרמה.
    בנוסף רציתי לציין שהבעיות שתוארו למעלה היו קיימות בצורה בולטת לאורך כל השנים – וכמובן, עוד בטרם הגירושין, אך כאמור לאחרונה יש החמרה.

    אני מחפשת עזרה מקצועית שתסייע לי להתמודד עם המצב.
    כל עצה בעניין זה תתקבל בברכה, כמו גם דרכי התמודדות אחרות של הורים במצבים דומים.
    בהמון תודה מראש!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות התנהגות של ילד בן 10

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • בעיות התנהגות של ילד בן 10 - תגובה

    ד``ר אריה בקלו
    13/11/2010

    שלום,
    יתכן והמינון נמוך מידי (לא ציינת כמה),הרי הילד גדל עם השנים.
    ברור מדבריך שהיו וישנן בעיות התנהגות שהחמירו לאחרונה.
    הטיפול המייטבי במצב כזה הוא אכן חזרה לטיפול התנהגותי והדרכת הורים(גם אם גרושים), ובמקביל התיעצות עם הרופא המטפל בהקשר להתאמת המינון .

    בברכה

    ד"ר אריה בקלו

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו