מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היפראקטיביותאבישי02/12/2007
אני בן 17.5 אני חושש שאני סובל מהיפראקטיביות...
איך אני יכול לדעת האם זה נכון?
רק בדיקות במכון מיוחד יתנו לי תשובה?
האם יש סימפטומים שמראים שעלי ללכת לעשות בדיקות לגבי זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האמנם הפרעת קשב?
ד``ר עדי אדר03/12/2007שלום לך!
אני שולח לך הסבר קצר על הגדרת ההפרעה וכן על התסמינים המאפיינים אותה:
1. תחילת התבטאות הסימפטומים לפני גיל 7 שנים (במידה והפרעת הקשב והריכוז מופיעה בגיל מאוחר יותר הסיכוי הוא שהגורם הוא לא הפרעת קשב וריכוז ראשונית אלא מצבים אחרים כגון "סערת גיל ההתבגרות", הפרעה חברתית או רגשית וכ"ו).
2. התבטאות ההפרעה קיימת לפחות בשני מצבים חברתיים שונים (בית ספר, בית, בזמן הבדיקה הנוירולוגית).
3. ההפרעה קיימת לפחות 6 חודשים.
4. ההפרעה גורמת לפגיעה משמעותית בתפקוד האקדמי, חברתי או תעסוקתי (תעסוקתי – הכוונה למבוגרים עם ADHD העלולים להתקשות להתמיד או להצליח במקום עבודתם).
5. הסימפטומים לא מוסברים ע"י הפרעה אחרת כגון PDD (Pervasive developmental disorder), הפרעת אישיות, חרדה, דיכאון וכ"ו.
להלן קריטריונים מקובלים כיום כמאפיינים ילדי ADHD עם הפרעות קשב:
1. לעתים קרובות לא מקדיש/ה תשומת לב לפרטים הקשורים לשיעורים או לפעילויות אחרות, עושה שגיאות "טיפשיות" בשיעורים או בפעילויות אחרות בגלל פיזור דעת.
2. מתקשה להתמיד במשימות או משחקים ("מפסיק/ה באמצע").
3. לעתים קרובות נראה כי לא מקשיב/ה למה שאומרים לו/לה.
4. מתקשה למלא הוראות ולסיים שיעורים ומטלות אחרות (אם כי מבין את ההוראות הנדרשות ממנו/ה).
5. מתקשה לארגן משימות (הכנת שיעורים, ארגון חומר לימודי במסגרת עבודות חקר, וכדומה).
6. לעתים קרובות מסרב/ת לבצע משימות הדורשות הקשבה והתמדה (כגון שיעורים או עזרה בבית).
7. לעתים קרובות מאבד/ת חפצים הדרושים לפעילות יום-יומית (צעצועים, כלי כתיבה, ספרים וכו').
8. גירויים חיצוניים (רעשים, מוסיקה , פטפוט של חברים, טלוויזיה) מסיחים בקלות את דעתו/ה ולכן מפסיק/ה להיות מרוכז בשיעורים או במטלות אחרות.
9. "מבולבל/ת ושכחן/ית" בפעילויות יום-יומיות (שוכח/ת למסור הודעות , שוכח/ איפה הניח חפצים, מאבד חפצים…).
מה הסימפטומים של אימפולסיביות?
1. עונה לשאלות לפני שסיימו לנסח אותן.
2. מתקשה לחכות לתורו/ה במשחקים או בפעילויות חברה.
3. לעתים קרובות מטריד/ה או מפריע/ה לילדים אחרים.
מה מאפיין פעילות יתר ("היפראקטיביות")?
1. מגלה סימני אי שקט, "זז/ה הרבה במקום" "קשה לו/ה לשבת במקום", "יש לו/ה קוצים", מרבה להתעסק בידיים או רגליים, ("לא מסוגל/ת לשבת בשקט על הכיסא"), מתופף/ת על השולחן.
2. לעתים קרובות קם/ה מהמקום, עוזב/ת את הכיתה.
3. מרבה בריצה או בטיפוס (על עצים, מקומות גבוהים), נחבל/ת לעתים קרובות, מבצע/ת פעילות מסוכנת.
4. מתקשה לשחק בשקט.
5. מרבה להתרוצץ, להסתובב, לטפס על חפצים בכיתה או בבית.
6. מרבה לדבר, פטפטן/ית.
ועתה – אם הגעת בקריאה לסוף הקטע הזה יתכן ואין לך הפרעת קשב....
בכל מקרה במידה ואתה מוצא תסמינים שמאפיינים את תפקודך עליך לגשת לאבחון מסודר במכון שמתמחה בתחום זה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?