מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מינון של ריטליןתמר25/11/2010
שלום רב,
לפני שנה הובחנתי אצל נוירולוג כסובלת מהפרעת קשב וריכוז. במשך תקופה זו לקחתי את התרופה עם מספר הפסקות באמצע. כיום אני לא לוקחת כל יום ריטלין, אלא רק בימי לימודיי (3 פעמים בשבוע). המינון שקיבלתי מהרופא הוא: בבוקר - 2 כדורים- כל אחד מהם הוא 10 מ"ג. ובצהריים עוש ני כדורים- כל אחד 10 מ"ג.
הנוירולוג נתן לי ריטלין המשפיע ל-4 שעות בלבד, לבקשתי.
בימים הראשונים של הטיפול הרגשתי שינוי עצום, לאחר מכן חשתי שינוי לטובה אם כי לא כמו בימים הראשונים. כיום אני מרגישה כי ההבדל בין לקיחת ריטלין ואי לקיחת ריטלין הינו מזערי. האם ישנה אפשרות להעלאת המינון? אני בת 24, גובה, 1.58 שוקלת 51 ק"ג.
תודה רבה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר נוסף ששכחתי לשאול...
תמר25/11/2010שלום,
התחלתי בשבוע האחרון לסבול מכאבי בטן. האם יכול להיות קשר בין הריטלין לכאבי בטן? בתחילת הטיפול (לפני שנה) סבלתי רק מכאבי ראש.
שוב, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון של ריטלין - תגובה
ד``ר עדי אדר26/11/2010שלום לך!
עקרונית אפשר לעשות שינויי מינון אך זאת כמובן דרך הרופא המטפל.
הערה - המינון שאת מקבלת בהחלט לא נמוך ויש לשקול מחדש את המינון. ריטלין קצר טווח היא תרופה "חזקה" ואני אישית לעתים נדירות עוברת את המינון של כדור וחצי למנה.
כאבי בטן יכולים להיות קשורים למתן ריטלין אך אם את מטופלת תקופה ארוכה ולא היו תופעות כאלה אז זה יכול לנות ממצא מקרי. עם זאת המינון שאת נוטלת בהחלט גבוה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת....
תמר26/11/2010קודם כל, תודה רבה על תשובתך המהירה.
אודה לך אם תוכלי לומר לי מה הכוונה שלך לכך שאני יכולה לשקול מחדש את המינון. למרות שהמינון שלי גדול יחסית ישנה אפשרות שאני אקבל מינון גבוהה יותר?
היום עשיתי מבחן ולקחתי 2 וחצי כדורים של ריטלין רגיל. ההשפעה הייתה מעט טובה יותר. האם מבחינה בריאותית הדבר לא ממולץ?
שאלה נוספת, האם יש סיבה לכך שהרטלין לא משפיע עלי כמו שהשפיע בהתחלה?
ושוב, תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת.... - תגובה
ד``ר עדי אדר26/11/2010שלום לך!
להערכתי את מטופלת במינון גבוה (אם כי לא ציינת את משקלך) וצריך לבחון עד כמה את מגיבה לריטלין ויתכן ויש צורך במתן תכשיר אחר.
בהחלט יתכן לפעמים התפתחות "עמידות" מסויימת לריטלין. עם זאת בדרך כלל לאחר התייצבות התגובה אין צורך בשינויי מינון תכופים.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?