מינון של ריטלין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מינון של ריטלין
    תמר
    25/11/2010

שלום רב,
    לפני שנה הובחנתי אצל נוירולוג כסובלת מהפרעת קשב וריכוז. במשך תקופה זו לקחתי את התרופה עם מספר הפסקות באמצע. כיום אני לא לוקחת כל יום ריטלין, אלא רק בימי לימודיי (3 פעמים בשבוע). המינון שקיבלתי מהרופא הוא: בבוקר - 2 כדורים- כל אחד מהם הוא 10 מ"ג. ובצהריים עוש ני כדורים- כל אחד 10 מ"ג.
    הנוירולוג נתן לי ריטלין המשפיע ל-4 שעות בלבד, לבקשתי.
    בימים הראשונים של הטיפול הרגשתי שינוי עצום, לאחר מכן חשתי שינוי לטובה אם כי לא כמו בימים הראשונים. כיום אני מרגישה כי ההבדל בין לקיחת ריטלין ואי לקיחת ריטלין הינו מזערי. האם ישנה אפשרות להעלאת המינון? אני בת 24, גובה, 1.58 שוקלת 51 ק"ג.
    תודה רבה על העזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מינון של ריטלין

הוספת תגובה

• דבר נוסף ששכחתי לשאול...

תמר
    25/11/2010

שלום,
    התחלתי בשבוע האחרון לסבול מכאבי בטן. האם יכול להיות קשר בין הריטלין לכאבי בטן? בתחילת הטיפול (לפני שנה) סבלתי רק מכאבי ראש.
    שוב, תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון של ריטלין - תגובה

ד``ר עדי אדר
    26/11/2010

שלום לך!

עקרונית אפשר לעשות שינויי מינון אך זאת כמובן דרך הרופא המטפל.

הערה - המינון שאת מקבלת בהחלט לא נמוך ויש לשקול מחדש את המינון. ריטלין קצר טווח היא תרופה "חזקה" ואני אישית לעתים נדירות עוברת את המינון של כדור וחצי למנה.

כאבי בטן יכולים להיות קשורים למתן ריטלין אך אם את מטופלת תקופה ארוכה ולא היו תופעות כאלה אז זה יכול לנות ממצא מקרי. עם זאת המינון שאת נוטלת בהחלט גבוה.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת....

תמר
    26/11/2010

קודם כל, תודה רבה על תשובתך המהירה.
    אודה לך אם תוכלי לומר לי מה הכוונה שלך לכך שאני יכולה לשקול מחדש את המינון. למרות שהמינון שלי גדול יחסית ישנה אפשרות שאני אקבל מינון גבוהה יותר?
    היום עשיתי מבחן ולקחתי 2 וחצי כדורים של ריטלין רגיל. ההשפעה הייתה מעט טובה יותר. האם מבחינה בריאותית הדבר לא ממולץ?
    שאלה נוספת, האם יש סיבה לכך שהרטלין לא משפיע עלי כמו שהשפיע בהתחלה?
    ושוב, תודה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת.... - תגובה

ד``ר עדי אדר
    26/11/2010

שלום לך!

להערכתי את מטופלת במינון גבוה (אם כי לא ציינת את משקלך) וצריך לבחון עד כמה את מגיבה לריטלין ויתכן ויש צורך במתן תכשיר אחר.

בהחלט יתכן לפעמים התפתחות "עמידות" מסויימת לריטלין. עם זאת בדרך כלל לאחר התייצבות התגובה אין צורך בשינויי מינון תכופים.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו