מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתן ריטלין עם טובה מעל הממוצעללל01/12/2010
בני בן 8וחצי מטופל בריטלין במשך 8 חודשים עקב הצקות חוזרות וחוסר מנוחה פנימי בביה"ס ובבית. התנהגותו בילתי אפשרית עד כדי שהוא מקבל ריטלין LA 20 מג' בכל ימות השבוע כולל שבתות וחגים. (הטיפול התרופתי מלווה בטיפול אצל פס')
כיצד הוא מטופל בריטלין אם באבחון BRC יצא הקשב תקין, ואף ב"טובה" ציון 1.21 (מעל הממוצע) האם אפשר להסתמך רק על שיפור התנהגות עקב טיפול בריטלין לאבחון מהימן. האם יש תרופות "קלות" יותר מהריטלין שיושבות על בעיה התנהגותית בלבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה מפריע בזה שהוא חסר מנוחה בבית?
סתם אבא01/12/2010אני לא חושב שזה בריא לתת רטלין כל יום כל השנה-זה סותם את התיאבון ולכן הילד לא אוכל מספיק וזה עשוי לפגוע לו בגדילה...חוץ מיזה אם תתעלמי מהקפיציות שלו בבית אז זה לא יפריע לך...זה שאת מצפה שהוא יהיה כמו רובוט בבית זה מצב בלתי אפשרי אלא אם כן את מסממת אותו כל הזמן...הבן שלי גם שובב נוראי אבל אני מתעלם ולכן זה לא מפריע לי-אני לא אתן לו בחיים רטלין בשבת או בחגים אלא רק בזמן הלימודים-אני פשוט מקבל אותו ומכיל אותו כמו שהוא ולכן הוא גדל ילד בריא בנפש ולא חווה אותי כנודניק או אבא שוטר !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה מפריע בזה שהוא חסר מנוחה בבית? - תגובה
ד``ר עדי אדר03/12/2010שלום לך!
זכותך כמובן לחשוב ככה אבל כמו בכל טיפול צריך לשקול מה השלכות של אי מתן טיפול בבית שבו יש אווירה טעונה, צעקות, כעסים, מריבות וכו' לבית עם אווירה נינוחה יותר.
ההחלטה היא לא קלה אבל כמו בכל דילמה רפואית צריך לשקול מה עדיף. לעתים ההשלכות של אי מתן טפול לטווח הרחוק הן הרבה יותר משמעותיות מאשר הטיפול עצמו.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתן ריטלין עם טובה מעל הממוצע - תגובה
ד``ר עדי אדר03/12/2010שלום לך!
ריטלין היא תרופה "קלה" עם מיעוט תופעות לוואי ומעשית אן תרופות יעילות יותר ממנה לתחום של ויסות תהנהגות וקשיי מיקוד הנגרמים עקב הפרעת קשב וריכוז.
מה שחשוב הוא לא תוצאות המבחנים אשר לעתים הם תקינים חלוטין ועדיין קיימת הפרעת קשב אלא התפקוד הכוללני .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדבקות ריטלין
לימור04/12/2010אם כן מה דעתך על מדבקות ריטלין , לקונצרטה בני לא הגיב טוב ולכן אנו מטופלים בLA החסרון הוא מס' שעות קצר ,וכן יש לו טיקים קטנים , שמעתי שבמדבקות יש השפעה לטווח ארוך יותר וכן ת.לואי קטנות . חסרונה עלות ביבוא אישי . האם באמת התרופות היקרות הן "נקיות " וטובות ולכן עולות יותר , או רק הפרוצדורה מייקרת.
בקשר למבחן טובה היו שהמליצו לי לחזור בכל זאת על המבחן עם ריטלין לדעתם המאבחנת טעתה בכך ששללה אפשרות לעבור למבחן השני משום שהילד קיבל ציון 1.26 ללא ריטלין. אמרו לי שיש מצב שיכל לקבל גם 7 ומעלה עם הכדור, אינני מבינה אם הטווח התקין מ-1.8 עד 1 אז איך יש ציון 7 או 8 האם כדאי לחזור על הבדיקה עם ריטלין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדבקות ריטלין - תגובה
ד``ר עדי אדר05/12/2010שלום לך!
מדבקות ריטלין הן אכן תכשיר עם פחות תופעות לוואי אך עדדין יתכנול תופועת לוואי, במיוחד מרכזיות, כגון כאבי ראש, חוסר תאבון וכו'.
לגבי מבחן טובה - יש לזכור כי זוהי בדיקה שרק נותנת אינדיקציות . יש מצבים שאפילו בתוצאה תקינה אני מבצע את החלק השני כדי לקבל מידע על השפעה פוטנציאלית של ריטלין.
השיקול לטיפול תרופתי לא מתבבסס אך ורק על מבחן טובה אלא על מכלול של נתונים .
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?