היפר אקטיביות עם או בלי קשב וריכוז

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היפר אקטיביות עם או בלי קשב וריכוז
    שלי
    03/12/2010

בתי בת 6 בכיתה א'.
    ת-מ-י-ד היא היתה אנרגטית בצורה יוצאת דופן, אין מצב שהיא עייפה ואין מצב שהיא נחה.
    היא כל הזמן בתנועה לרוב ריצה, קפיצה, דיבור, השמעת קולות.
    היא מטרידה את הסביבה בשאלות, בהסבת תשומת לב ובהצקות.
    היא לא מסוגלת לתת לאף אחד לסיים משפט.
    בזמן ארוחות משפחתיות היא כל הזמן קמה מהכסא ומוצאת תירוצים לעשות סיבוב ולחזור עשרות פעמים במהלך הארוחה.
    חוצמזה היא מאד נבונה, מאד חברותית ובעלת קליטה מהירה.
    היתה לי הרגשה שהיא היפר אקטיבית (היא הבת האמצעית), התייעצתי עם נירולוגית שאמרה לי שנחכה עד כיתה א'.
    הפרדוקס הוא שאם היא מופעלת בפעילות שהיא אוהבת בישיבה היא יכולה לשבת גם חצי שעה ויותר.
    ננניח בהדבקת מדבקות באלבום.
    היא יושבת לבד, לא קמה, ועסוקה.
    זה אמנם נדיר מאד כי יש מאד מעט דברים שמשקיטים אותה, אבל מראה שזה אפשרי.
    בשיעורים בבית הספר ובהכנת השיעורים בבית היא מהירה בצורה מדהימה, עונה תשובות נכונות, מרוכזת, לזמן קצר אומנם אבל בלי בעיה.
    המורה בכלל לא רואה בעיה.
    בהפסקות היא רצה סביב כל בית ספר מתחילת ההפסקה עד סופה היא אומרת "שהיא חייבת".
    השאלה שלי היא האם קיימת היפר אקטיביות בלי הפרעות קשב וריכוז?
    והאם במקרה כזה כדורים כמו רטלין או קונסרטה מתאימים? או שינם כדורים אחרים?
    תודה על התשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• היפר אקטיביות עם או בלי קשב וריכוז - תגובה

ד``ר עדי אדר
    03/12/2010

שלום לך!

למרבית הההורים לילדים עם הפרעות קשב נדמה שהעובדה שהם יכולים להתמקד בתחומים שהם אוהבים יש בכך כדי להעיד על יכולת הריכוז שלהם- ממש לא!!!

ילדים עם הפרעות קשב יכולים להתמקד שעות בנושאים שמעניינים אותם. ההשתעממות זוהי הצרה שלהם...ואיפה הכי משעמם? במהלך שעות הלימודים....

במיעוט המקרים - כ- 10% קיימת רק היפראקטיביות ללא הפרעות ריכוז.

בכל מקרה תכשירי ריטלין למינהם בהחלט יעילים למצבים אלו (עם זאת יתכן ולילדה יש גם הפרעת קשב וריכוז משמעותית אבל נושא זה צריך להבדק במסגרת אבחון.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו