הפרעת קשב וריכוז וחרדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת קשב וריכוז וחרדה
    ליאור
    03/12/2010

שלום רב,
    אני בן 26, סטודנט, ומטופל ברטלין מזה כשנתיים מאז שאובחנתי בהפרעת קשב וריכוז.
    כרגע אני לוקח קונצרטה במינון נמוך (27) והתרופה עוזרת לי מאוד.

שמתי לב שהתרופה עוזרת לי מאוד גם במצבים חברתיים. בלי הרטלין אני מרגיש לפעמים לחוץ ומעט חושש מאינטרקציות חברתיות והקונצרטה כאילו מעלימה את זה לחלוטין.

העניין הוא שאני רוצה לטפל נקודתית בחרדה החברתית, בעזרת תרופה שפועלת משך כל שעות היממה.
    הרופא שלי המליץ לי לנסות ציפרקליס במקביל. לפי מה שראיתי זוהי תרופה נגד דיכאון ואני ממש לא חושב שיש לי תסמינים של דיכאון.
    אני שם לב גם שיש לי קושי רב בקבלת החלטות, ומרגיש לפעמים חרדה ומועקה במצבים של קבלת החלטות. זה היה לי גם בעבר, לפני שבכלל ידעתי על הפרעת הקשב בעוצמה חזקה יותר.
    אני כרגע מתלבט בין כמה אופציות -
    - לנסות את הציפרקליס
    - לשאול את הרופא לגבי תרופה בשם סטרטרה, שלפי מה שהבנתי היא מטפלת בהפרעת קשב וגם מפחיתה חרדות ופועלת משך כל היום - זה נשמע לי בערך מה שאני
    מחפש.
    - להמשיך במצב הקיים, בכל מקרה אני מתחיל לקחת אדרל במקום הקונצרטה כדי להפחית את אפקט הריבואנד.

באופן עקרוני אני קצת נרתע מלקחת עוד כדורים ולכן חושש מהתחלת טיפול בתרופות נוגדות דיכאון. אני כאילו מרגיש שזה יכול לשפר לי את איכות החיים, אבל אני יכול גם להסתדר בלי זה ולכן לא יודע מה לעשות. בנוסף אציין שאין אצלי שיקול כלכלי בנושא זה , אני רוצה את התרופה הכי יעילה בשבילי לא משנה מה המחיר.

בכל מקרה אני כמובן אתייעץ שוב גם עם הרופא שלי.
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת קשב וריכוז וחרדה

הוספת תגובה

• הפרעת קשב וריכוז וחרדה - תגובה

ד``ר עדי אדר
    03/12/2010

שלום לך!

הלבטים שלך בהחלט מובנים אבל איננו נוהגים במסגרת הפורום לתת יעוץ תרופתי ספציפי. מבחינה חוקית ועוד במצבים מורכבים היעוץ הוא רק של הרופא המטפל.

חשוב להיות במעקב של פסכיאטר הבקיא בתחום של הפרעות קשב.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובכל זאת

ליאור
    03/12/2010

האם אתה יכול לפחות לתת יתרונות וחסרונות של ציפרקליס וסטרטרה,

אני פשוט רוצה שיהיה לי יותר מידע לפני שאני נפגש עם הרופא שבוע הבא.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובכל זאת - תגובה

ד``ר עדי אדר
    06/12/2010

ציפרלקס היא תרופה המשפיעה על ריכוזי מוליך עצבי בשם סרוטונין במוח. העלאת ריכוז החומר במוח מסייע שיפור מצב רוח ולכן תרופה זו יעילה למצבי דיכאון שונים. היא שייכת למשפחת תרופות בשם SSRI ויחסית יש לה פחות תופעות לוואי.

סטרטרה הוא מעכב פירוק של נוראדרנלין וזוהי התרופה הראשונה לטיפול ב- ADHD שלא ממשפחת האמפטימינים/מתילפנידט (ריטלין). לתרופה זו השפעה גם על מצבי דיכאון ולכן למצבים משולבים שלהפרעת קשב וכן דיכאון ניתן להשתמש בה.

כמובן שהטיפול יינתן על פי התרשמותו הקלינית והמלצותיו של הרופא המטפל.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו