מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- העברתי הנחיות לביה"ס וקיבלתי בראש!אלמוני12/12/2010
בכל פעם שקיבלתי טלפון ממורה מקצועית על בעיות התנהגות הבן {לא מעתיק מהלוח,לא מוציא קלמר,מחברת-לא ממש לומד...} כתבתי מכתבים כגון: "להפעיל את כל הכיתה ללחוץ עליו לשיתוף פעולה,לשלוח אותו למנהל,הביתה וכו'..."
היום הוזמנתי ליועצת ונאמר לי שאני נמצא "בהמתנה" לקריזות שלו וכל המכתבים שאני כותב {בסך הכול 3 מכתבים בתגובה לטלפונים של מורות מקצועיות} מביעים בעיניה סוג של התעסקות המזינה צורך מסוים אצלי...
שוב היא טענה שרק מתוך כישלונות חוזרים ונשנים הוא יתפוס את עצמו בידיים...ואני צריך להרפות והכול יסתדר מעצמו...לטענתה היו לה תלמידים יותר גרועים ממנו....
עד כמה שאני מבין "הזמנה של קריזות" זה כשאתה מעיר בלי סוף ועל כול דבר עד שהילד מתפוצץ אבל אני ממש לא מעיר אלא מגיב לטלפונים של מורות מקצועיות שמתלוננות עליו...
מלבד זאת אני חונכתי שמורה הוא קדוש ולכן אני מצפה ממנו שיכבד מורות ולא יהיו בעיות בביה"ס...
היום החלטתי שבתגובה לטלפון ממורה אני אענה לה "תשברי את הראש לבד" כשניסיתי לעזור חטפתי בראש...
מה לדעתך אני אמור להרגיש? האם יש דבר כזה OVER שיתוף פעולה עם המערכת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברתי הנחיות לביה"ס וקיבלתי בראש! - תגובה
ד``ר עדי אדר12/12/2010שלום לך!
מסובך לענות על שאלה כזו כי צריך לשמוע את שני הצדדים ואני לא חשוב שאני בעמדת "הבורר".....
בכל אופן אין ספק שתשובה בסגנון "תשברי את הראש לבד" מהווה משום חוסר נימוס ויוצר תגובה לא חיובית בקרב הצוות החינוכי.
סך כל ליועצת יש כוונות טובות וטובתו של הילד מצדיקה שיתוף פעולה סבלני שלך עם הצוות ויתכן והדרך הנכונה היא לא לכתוב מכתבים אלא לקיים דיאלוג עם המורות ולטכס עצה באיזה דרך עליכם לנקוט.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי יודעים: 'מתי די' ?
אלמוני12/12/2010בסך הכל כולנו רוצים רק טוב לילדים שלנו...הוא עשה לי טרור במשך שנתיים ולכן יכול להיות שאני מגיב מעט מהר מידי...וקשה מידי להערות של מורות...אני לא כועס על היועצת שדחתה את כל העיצות שלי אבל מפריע לי שהיא הציגה את זה כאילו אני "מזמין" את ההתנהגות שלו כדי שיהיה לי במה להתעסק {סוג של מינכהאוזן באמצעות שליח}
יכול להיות שהיא חשה כאילו אני מכתיב לה מה לעשות ממקום שבא ללמד אותה אבל זו ממש לא היתה הכוונה! היא פשוט לא נגישה להורים ומבחינתה הילד במקום הראשון-זה בסדר אבל אתה לא יכול לעזור לילד ממקום של הזדהות {זה מה שאמרתי לה בשיחה} ולהתעלם מהתסכול של ההורים וגרוע מכך-להתעלם מהעברה נגדית שהיא ניקלעה אליה איתי...
ברור שאני לא אומר "תשברי את הראש לבד" למורה שתתלונן אך איך לדעתך אני מרגיש עכשיו?
אתה לא חושב שנעלבתי מהאשמה איומה שכזו? הרי יש לי שתי בנות נוספות מחוננות!
האם זה הוגן לומר דוקא לי שאני מזמין את הקריזות שלו בגלל צורך אישי שלי? מה,אני חולה נפש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי יודעים: 'מתי די' ? - תגובה
ד``ר עדי אדר12/12/2010שלום לך!
אני מבין את המועקה אשר אתה חש - קשה לי כמובן לשפוט "מי צודק?..." כי יתכן מאוד שזוית הראיה של הצוות החינוכי שונה משלך.
מה שנראה לי חשוב כיום זה להגיע ליעוץ מסודר של איש מקצוע - חשוב מאוד יעוץ משפחתי . אמירה של "טרור במשך שנתיים" היא אמירה קשההומחייבת טיפול משפחתי1
איני משים עצמי לסניגור של היועצת אך אני לא משוכנע כי היא התכוונה למה שאתה כותב. בכל אופן אם אכן אתה חש כי אין לך אוזן קשב עוד יותר מתחזק הצורך בפגישות מסודרות ועקביות עם פסיכולוג המומחה בתחום הפרע ת קשב וריכוז.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?