מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בהמשך לשאלותי הקודמותרשת24/12/2010
בני בן ש16 קשב וריכוז חמור+בררנות מאוד גדולה באכילה .
משפחת הרטלין לא נתנו כי לא אוכל בכלל . (אחרי שניסינו כל הסוגים של רטלין+קונצרטה+מדבקות) .
ניסינו וולבוטרין , לדעתי זה היה טוב , ולא נתנו לזה מספיק זמן. אבל הוא לא רצה לקחת (התיאבון פחת ולא ממש היתה השפעה) ,
אני רוצה לציין שלי עצמי (האמא שלו) הוולבוטרין מצוין וללא שום תופעות לוואי (אם כי לי יש בעיה של אכילת יתר)
הפסיכיאטרית המליצה על וולבוטרין גם כי "זה יכול להיות משפחתי".
עברנו לאדרונקס כי הוא לקח בעבר (הופסק בגלל יובש ופצעים בפה) כי הוא רצה (הפסיכיאטרית אמרה שאם הוא רוצה זה שיקול חשוב) , כי חשבנו שהפצעים היו סתם הרפס וזה במיקרה היה באותו זמן.
ניסינו אדרונקס והפסקנו כי היובש בפה היה בלתי סבל וניפח לו את השפתיים, והפצעים חזרו. .
Zoom הורדתי משני כדורים ביום לאחד כי דימם מהאף.
כרגע , על דעת עצמי חזרתי לחצי כדור אדרל ביום (נשאר לי ממקודם) (מתלונן שיבש לו בפה אבל ההתנהגות והאכילה כשחוזר מביס סבירה . אני רוצה להתעקש ולהתמיד על חצי כדור אדרל לאורך זמן. בינתיים אין כלכך השפעה ורק הוא מתלונן על עייפות ואי נוחות בפה.
יש לי תור לפסיכאטרית רק בפברבואר והיא לא ענתה לי באימייל .
אשמח לתגובה בהקדם: האם זה בסדר לתת חצי כדור אדרל , ולהתעקש על זה לאורך זמן כדי שאפשר יהיה בהמשך להעלות מינון.
האם זה יכול לגרום לדיכאון ועצבנות (יש גם בעיות התנהגות שגובלות באספרגר).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלותי הקודמות - תגובה
ד``ר עדי אדר26/12/2010שלום לך!
כמדיניות של הפורום אנחנו לא ממליצים על יעוץ רפואי פרטני, יש בכך בעיה מדיקו-לגלית ואף פגיעה באתיקה רפואית לתת יעוץ למישהו כאשר איןאת כל הנתונים עליו וכאשר הוא מטופל על ידי רופא מומחה אחר ולכן ההמלצות בתחום הטיפול הרתופתי הן כלליות בלבד.
לא ברור לי מה הקשר בין זום לבין דימום מהאף ובמידה ואתם רואים שאכן התופעה מופיעה בקורלציה ברורה למינון חשוב מאוד להודיע לחברת טבע על תופעת לוואי זו.
אדרל היא תרופה מצוינת וכמובן שהיא באה בחשבון בטיפול- לא ברור לי איך אתם מקבלים את התרופה, אלא אם זה באישור הרופאה המומחית. בכל אופן גם לא ציינתם מינון של התרופה.
במקרה מסובך כמו שלו חשוב בהחלט מעקב רפואי צמוד. יש לקחת בחשבון כי לעתים עדיף לסבול תופעת לוואי כמו חוסר תאבון מאשר תופעות אחרות הקשורות באי מתן טיפול רפואי ויש לקחת כמובן שיקול זה בחשבון.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמינון שאני נותנת הוא חצי כדור של
רשת27/12/201010 (כחול ) בשאיפה להגיע לכדור שלם.
יש לי אדרל כי זה היה עוד אחד מהניסיונות בניסוי וטעיה שעברנו והפסיכיאטרית רשמה את זה לפני שהחלטנו לחזור לאדרונקס .
אני מאוד מודה לך על התגובה ומעריכה את ההתיחסות.
יש לציין שבחרתי בפורום זה , כי אתה נותן יותר אינפורמציה ופחות עונה "תפנו לרופא המטפל".
מלכתחילה פניתי לכאן כי יש לי מדבלה של זמן בפניה לרופא המטפל , ולכן אעריך אם תרשה לעצמך להגיב באופן דעתני ומפורט יותר , כדי שאוכל להשתמש באינפורמציה . כרגע אני ממשיכה לתת שלושתרבי כדור אדרל כחול+כדור אחד זום +3 אצה כחולה ירוקה +
ברזל וויטמינים של פלורדיקס+חלב נאקה .
המצב מבחינת ההתנהגות לא משהו אבל פחות או יותר נסבל.
כשהיינו אם אדרונקס+רמוטיב ההתנהגות היתה טובה אבל זה היה בלתי ניסל מבחינת היובש והפצעים שזה עשה בפה , וההשפעה של זה על ההרגשה והתאבון.
במצב הנוכחי תופעות הלוואי יחסית סבירות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?