מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריטאלין ובעיות רגשיותנוש נוש28/12/2010
שלום רב
אני בת 37 . לפני כחודשיים התחלתי לקחת ריטלין של 10 מ"ג . (לאחר איבחון כמובן)
בתחילה היה נראה כי אני מסתדרת עם 2 ריטאלין ביום ואפילו הצלחתי להסתדר עם כדור 1
לאחר כחודש נגמרו לי הכדורים והמשכתי ליטול שוב את הריטלין רק כעבור 4 ימים.
איני יודעת מה קרה אך נראה כי בארבע ימים האלו ללא התרופה חזרתי למצב המורכב שכולל חוסר שקט,מתח ,ודיכאון שמלווה אותי זמן רב. לאחר שהתחלתי שוב ליטול תרופה הרגשתי כי המינון הקודם כבר לא מספק .כעת אני נאלצת ליטול 3 כדורים של 10 מ"ג ביום..(לפי הוראת הפסיכאטרית).כמו כן החלה לי פריחה מאוד רצינית ומגרדת באיזור החזה .
אני מוטרדת מכל השינוי הזה במינון ,מן הפריחה המטרידה וכן מן העובדה כי ללא הריטלין אני "נשאבת " למצבי מתח ודיכאון לא פשוטים.
אני שואלת את עצמי האם זוהי אכן התרופה המתאימה לי או שאולי ישנה פה טעות ועלי לפנות לכיון של טיפול רגשי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטאלין ובעיות רגשיות - תגובה
ד``ר עדי אדר29/12/2010שלום לך!
איננו ממליצים על טיפול תרופתי פרטני במסגרת הפורום.
יש לדעת כי באופן כללי ריטלין היא תרופה יציבה ואין צורך לבצע לעתים תכופות שינויי מינון. עם זאת בהחלט תתכן בהתחלה תקופה של צורך להתאים ולשנות מינון עד התייצבות בתגובה הקלינית.
ציינת "אני חוזרת למצב המורכב הכולל שקט, מתח, דיכאון שמלווה אותי הרבה זמן" - לכן התשובה לכך ברורה ויש לערוך בירור גם בתחום "הרגשי", רצוי על ידי פסיכיאטר.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?