רטלין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רטלין
    שלי
    29/01/2011

שלום,
    אני בת 23, שוקלת 54 ק"ג ולומדת לפסיכומטרי באופן אינטנסיבי מאוד - כ10 שעות ביום...

עשו לי אבחון טובה לפני כחודשיים והתוצאות הראו שאני צריכה רטלין.
    הנירולוגית רשמה לי את כדור ה-LA של שחרור מושהה (20 מ"ג) אך כדור זה לא עשה לי טוב. אז החלפתי לרטלין הרגיל של 10 מ"ג.
    הרופאה רשמה לי 2 כדורים ליום. אני לוקחת אותם ברצף בבוקר לפני הלימודים וכמעט בכל יום בערך בשעה 16:00 אני מרגישה חסרת ריכוז אך לא מעוניינת ליטול עוד כדור כיוון שלא אצליח להירדם בלילה....אך אני רוצה וחייבת להמשיך ללמוד.

העניין הוא שאמנם עבר לא הרבה זמן מאז כל התהליך ואני מרגישה שככל שהזמן עובר ההשפעה של הכדור עליי קטנה.
    הלכתי לפני שבועיים לרופאת המשפחה שלי שוב וביקשתי ממנה שתרשום לי הפעם 3 כדורים ליום של 10 מ"ג כל אחד.
    אך לא הצלחתי להבין כיצד אני לוקחת אותם? 3 בבת אחת? ואם כן לכמה זמן זה אמור להשפיע? (למרות שבין כה וכה מרגישים כשההשפעה עוברת..)
    האם ל- כדורים תהיה השפעה חזקה יותר?
    3 ביום נשמע לי הרבה ואני מפחדת שלא אצליח לישון בלילה...

אשמח לתשובתך ד"ר כי כל האנשים סביבי לא יודעים לתת לי תשובות, הרופאים תמיד ממליצים לקחת לפי הרגשה ולשנות את המרשם בהתאם!!
    תודה :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רטלין

הוספת תגובה

• היי

רוני
    29/01/2011

היי. אני בת 25, התחלתי לקחת ריטלין לפני 4 שנים וכתוצאה מכך הפכתי ל"מומחית לדבר"(לא באופן מקצועי כמובן אלא מנסיון).
    את יכולה לבקש 4 כדורים ביום של 10 מ"ג ולקחת 2 בבוקר ולאחר 4 שעות לקחת עוד 2, כך את מכוסה למשך 4 שעות. ריטלין של 10 מ"ג מכסה רק למשך 4 שעות ולכן לא משנה כמה כדורים תקחי בבת אחת זה עדיים לא ישפיע ליותר זמן.
    חוץ מזה ישנן עוד אפשרויות כמו ריטלין SR שפועל בשחרור מושהה לפרק זמן ארוך יותר וישנה גם הקונצרטה שמשך השפעתה הוא עד 12 שעות. אלו כמובן האופציות ה"זולות" יותר. ישנן עוד אופציות אך מחירן מגיע ליותר מ1000ש"ח בחודש...

בהצלחה, אם יש לך עוד שאלות אשמח לעזור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה...

שלי
    29/01/2011

תודה רבה :)
    בהחלט חידשת לי בנוגע לכך שהרטלין של 10 מ"ג משפיע ל-4 שעות לא משנה כמה לוקחים.... זה לא מה שהבנתי....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נא לא לייעץ בפורום!

ד``ר עדי אדר
    30/01/2011

שלום -
    אני מבקש לא לתת יעוץ תרופתי במסגרת הפורום - זהו פורום רפואי מקצועי שבו מומחי הפורום נותנים המלצות מקצועיות - קיימים פורום של גולשים להפרעות קשב וריכוז שבהם בהחלט הגולשים רשאים, על אחריותם, לתת המלצות שונות.

תודה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה?

שלי
    30/01/2011

שלום, אשמח בכל זאת לדעת מה אתה חושב ואולי לקבל תשובות לשאלותיי בנושא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רטלין - תגובה

ד``ר עדי אדר
    30/01/2011

שלום לך!

בעיקרון איננו מייעצים יעוץ תרופתי פרטני כי זה תפקידו של הרופא המטפל.
    עם זאת ניתן להסביר מספר עקרונות וגם לשאול שאלה אחת - לא ברור לי המשפט - ביקשת 3 כדורים. מה הכווונה - את קובעת את המינון התרופתי? אני מני מוקווה שמי שמנהל את הטיפלו התרופתי זה הרופאה שלך.

המינון המקסימלי המותר למבוגרים הוא כ- 90 מ"ג וזה בהחלט הרבה יותר גבוה ממה שאת נוטלת. למשקלך בהחלט אפשר להגיע ל50-60 מ"ג ליום.
    ריטלין 10 מ"ג יותר חזק מריטלין LA 20 מ"ג!!! אמנם ריטלין LA פועל למשך זמן ארוך יותר אבל לשעה נתונה הריכוז של ריטלין 10 מ"ג בערך פי 2 יותר גבוה. כמובן שריטלין קצר טווח 20 מ"ג הרבה יותר "חזק" מריטלין LA . אולי נשמע קצת מסובך אבל זה המצב.

במידה ומטפלים בריטלין רגיל הרי שניתן להגיע לשלוש מנות ביום.
    אפשרות סבירה אחרת היא מתן קונצרטה המשפיעה למשך 10-12 שעות.

בסיכומו של דבר, אני ממליץ להמשיך במעקב תרופתי אצל הרופאה המטפלת/נוירולוגית.

בברכה,
    דר' ע י אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו