פיתוח תלות בריטלין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיתוח תלות בריטלין
    משתמש בריטלין
    24/02/2011

בחודש האחרון התחלתי ליטול קונצרטה,ואכן יש שיפור משמעותי בכל תחומי החיים:יותר עירני,יותר מרוכז,יכול להקשיב בשיעורים שלא הייתי מסוגל מזה שנים ,כמו כן מבחינה חברתית אני מרגיש שאני מצליח יותר לצור קשרים חברתיים והבטחון עלה.
    אך שמתי לב שלאחר מספר ימים ויש לי יום חופש אני מרגיש נפילה רצינית ביום שאני לא לוקח את התרופה,אני מפחד שאצור תלות בתרופה ולא אוכל לחיות בלעדיה בעתיד.מה דעתך בנושא?האם אוכל מתי שארצה להגמל מהתרופה ללא החמרה במצב ההתחלתי שהיה לי?
    האם קשיי קשב וריכוז יכולים לגרום להפרעות חברתיות וחוסר בטחון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיתוח תלות בריטלין

הוספת תגובה

• פיתוח תלות בריטלין - תגובה

ד``ר עדי אדר
    25/02/2011

שלום לך!

הגדרת את הבעיה בצורה נכונה. ריטלין לא גורם להתמכרות אבל יכול לגרום לתלות מסויימת כמו כל דבר שמועיל לנו וגורם לנו תחושה טובה. צריל ללמוד להתמודד עם תחשוה זו וכמו בכל מצב לשקול "עלות-תועלת". ניתן במצב כזה להעזר גם ביעוץ מקצועי (פסיכולוגי).

בכל מקרה בהשגחה רפואית ניתן לקחת את התרופה לפרקי זמן ממושכים ויש לשקול הפסקה שלה בסופי שבוע (למרות שעקרונית לא חובה להפסיק נטילה בסופי שבוע).
    לגבי השאלה האחרונה שלך ברור שהתשובה חיובית כאשר להפרעת קשב יש השלכות שונות על תפקודנו כולל תת השגיות בתחומים שונים הגורמת לעתים גם לתחושת חוסר ביטחון וכו'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו