חריץ בצד ימין בגולגולת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חריץ בצד ימין בגולגולת
    גיורא
    05/04/2011

שלום רב,

מזה זמן רב שמתי לב שיש לי חריץ מאונך בצד הימני של הגולגולת שמתחיל מעל הגבה הימנית ומסתיים כמעט בקודקוד אני יכול לחוש בחריץ זה רק כשאני ממשש את המצח והגולגולת - לדברי הורי אף פעם לא נפגעתי באיזור זה ולאחר שקראתי שהצד הקדמי ימני בקורטקס אחראי על תפקודי ניהול אני מתחיל לחשוב שיש קשר בין זה לבין הפרעת קשב וניהול קשה ממנה אני סובל המתבטאת גם בקודי בשליטה על דחפים (בזבזנות) התמדה והוצאה לפועל של תוכניות כמו כן בילדותי סבלתי מ ocd האם ישנו קשר ואיזה בדיקה צריך לעשות כדי לשלול ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חריץ בצד ימין בגולגולת

הוספת תגובה

• חריץ בצד ימין בגולגולת - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    05/04/2011

שלום,
    הגולגולת שלנו איננה סימטרית וניתן למשש חריצים ובליטות שכן היא מורכבת ממספר לוחות (עצמות).
    רק פגיעה ממשית במוח עצמו או יצירת לחץ על מעטפת המוח עלולים לגרום לפגיע בתפקוד המוח.
    במקרה של חשד לפגיעה כזאת מבצעים בירור מעמיק יותר כגון בדיקה נוירולוגית, CT מוח או MRI .
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו