איך להתחיל לטפל בהפרעת קשב?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך להתחיל לטפל בהפרעת קשב?
    אלעד
    07/04/2011

שלום רב,
    אני גבר בן 26, מעולם לא הובחנתי כסובל מבעיות קשב וריכוז או היפראקטיביות אבל כאשר קראתי על התסמינים, ראיתי שהיו לי את כולם. 100 אחוז וברור כשמש.
    תמיד ידעתי שיש לי הפרעת קשב וריכוז, הוריי מעולם לא שלחו אותי לאיבחון כאשר הייתי ילד וכאשר התבגרתי סוג של למדתי לחיות עם זה.

כיום, אני חושב שאני יכול להצליח הרבה יותר בעבודה שלי ובכלל בתחום חיי האישיים השונים אילו הייתי מרוכז יותר ומפוקס יותר - מוטיבציה יש לי.
    רציתי לדעת אילו אופציות עומדות בפניי? איפה ללכת לאיבחון? האם האיבחון של הפרעות קשב וריכוז הוא למעשה "איבחון להשפעת רטלין"? אילו תרופות אפשר לקחת מלבד רטלין? ובכלל איפה אפשר למצוא עוד מידע על האופציות שעומדות בפניי בתור אדם מבוגר שמעולם לא טיפל בבעיה הזו?

אני בהחלט חושב שחיי יכולים להשתפר אם הייתי יותר מרוכז - אני מעופף הרבה פעמים, לא שם לב לדברים (אני יכול לספר של מקרים קיצוניים שקורים לי ביומיום), קורא לעיתים פסקאות בספר 5 או 6 פעמים עד שאני באמת שם לב למה אני קורא, אני סובל מבעיות זיכרון קשות למדיי מגיל מאד צעיר וכן קיים אצלי חוסר שקט תמידי - הדבר התבטא גם בצעירותי כאשר לא הייתי מסוגל לשבת ולהכין שיעורים, גם כאשר הנושא עניין אותי וידעתי את התשובות לשאלות.

אשמח אם אחראי הפורום ואנשי הפורום יוכלי לעזור ולהפנות אותי למקורות מידע, ואם אפשר לספק גם תשובות וידע.

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• איך להתחיל לטפל בהפרעת קשב? - תגובה

ד``ר עדי אדר
    08/04/2011

שלום לך!

לגבי חומר על אבחון הפר ת קשב יש מידע רב בנושא באינטרנט כולל שאלונים לאבחון עצמי (שאלון כזה אף נמצא באתר שלי).

להערכתי במקום לחפש עוד ועוד מידע אתה פשוט צריך לגשת לאבחון!

אנחנו לא ממליצים בפורום על מכונים ספציפים אבל אתה יכול לפנות למוקד המידע של הקופה הרפואית בה אתה מבטוח ולקבל מידע על מאבחנים מוכרים על ידי הקופה

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו