מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תכלית אבחון בעיות קשב וריכוזאבא מבולבל24/12/2007
שלום
הבת שלי בת 7 והיא לומדת בכיתה ב'. המורה מתלוננת שהילדה מאבדת עניין בנעשה בכיתה מהר מאד, מרחפת, ולא מחוברת למהלך השיעור. כשמטילים עליה משימות היא מבקשת מהמורה לוותר לה ואם המורה מתעקשת אז לוקח לה הרבה זמן להתחיל לבצע את המשימה. הצינים שלה בבית הספר נעים בין טוב לטוב מאד. גם בבית אנחנו עדים לנטיות הללו אך לא בצורה כל כך קיצונית. היא בפירוש לא אוהבת להתעסק בלימודים אחרי יום בבית הספר. עם זאת, היא יכולה לעסוק שעות בציור, גזירה והדבקות, לראות תוכניות טלוויזיה, להיפגש ולשחק עם חברים וחברות (מבחינה חברתית הילדה מאד מקובלת ואין טענות בתחום זה). המורה די לוחצת שניקח אותה לאבחון. בשלב זה אנחנו מסרבים משלושה טעמים: ראשית, גם אם יש בעיה היא קלה; שנית מה הטעם? ושלישית חשש מתיוגה במערכת "כסובלת מהפרעה". עם זאת ובכדי לתמוך בה אנחנו פנינו למורה המתמחה בהוראה מתקנת. גם המורה הזו רואה שיש בעיה של קשב וריכוז אך לא משהו דרמתי. חשוב לציין כי היום, הילדה לומדת בבית הספר, לאחר מכן היא הולכת למועדונית שם מסייעים לה בהכנת שיעורים, פעמיים בשבוע אחרי המועדונית היא נפגשת עם המורה להוראה מתקנת ולפחות פעמיים בשבוע אנחנו עובדים איתה על השיעורים בבית. יוצא שחייה סובבים במידה רבה סביב לימודים. להבנתי, הרצון של המורה "לאבחן" את הילדה נובע משיקולים מנהליים כלכליים ולא מסיבות פדגוגיות כי הרי הילדה, למיטב הבנתי מקבלת את כל התמיכה הפדגוגית הנדרשת ואולי אפילו יותר מדי. אם זאת הסיבה (אף אחד לא מספק נימוקים ברורים לאבחון), אז מה הטעם באבחון?
חשוב לי להדגיש כי לא מדובר בהיפראקטיביות.
במצב עניינים שכזה, מה התועלת באבחון. כיצד אבחון שכזה עשוי לסייע לילדה? מדוע להערכתכם בית הספר כל כך מעוניין באבחון?
תודה,
אבא מבולבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשאלתך
הודיה הלוי01/01/2008קודם כל מצבך טוב משלי מאחר והמורה של בני בכיתה א' לחצה לתת לו ריטלין והיום בכיתה ב' הוא לוקח ריטלין רק בלחץ המורה הרופא נוירולוג לא רצה לתת ושוב המורה לחצה ואז הוא נתן היום הילד מקבל ריטלין עשינו לו איבחון ויתברר שאין לו בעיות קשב וריכוז אלא 2 בעיות אחרות אחד נוזלים באוזנים וממילא הוא לא שומע וזה גורם לו לתיסכול דבר שני יש פער בין הביצועי שלו לשפתי שלו זאת אומרת שמה שהוא עושה זה ברמת מחוננות ממש ואיך שהוא מתבטא זה ברמה נמוכה עד סתנדרטית והפער הזה יוצר לו תיסכול. אנחנו עכשיו צריכים להוריד אותו לאט לאט מהריטלין ולהצמיד לו מורה להוראה מתקנת אז קודם כל אני שמחה שלא נתתם ישר ריטלין עכשיו לשאלתך בקשר לאיבחון . לדעתי אין לך מה לחשוש מאיבחון . באיבחון יוכלו לחדד למורה להוראה מתקנת עם מה היא צריכה לעבוד עם הילדה כי לכל ילד יש קשיים אחרים ועדיף להיתמקד במה שהילדה זקוקה באמת ולא במה שמתאים לכולם . תקח בחשבון שהיא בסך הכל בת 8 בערך והיום בבתי הספר מפילים עליהם כאילו הם באוניברסיטה ודי מהר נמאס להם ולדעתי היא ילדה נורמאלית לחלוטין גם אני הייתי מעדיפה לשחק ולצייר ולעשות דברים שכייף לי במקום להתעסק בדברים משעממים כמו לימודים. בכל מקרה מה שתעשה , אל תתן לילדה הרגשה שהיא בעיתית אלא שיש לה איזה קושי ואתם רוצים לעזור לה להתגבר על הקושי. בשום פנים ואופן שהילדה לא תרגיש נחיתת או משהוא כזה ומה שחשוב הרבה עידוד וחיזוקים חיוביים שווה יותר מכל מורה מתקנת. ושיהיה הרבה בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון הפרעות קשב וריכוז
ד``ר עדי אדר01/01/2008שלום לך!
אתה לא נשמע לי כאבא מבולבל אלא כהורה השואל שאלות נכונות. להוציא נושא אחד ממש לא מובן לי – למה כוונתך כי הרצון של בית הספר לבצע אבחון הוא מטעמים מנהליים כלכליים?
התאור של תפקודה של הילדה אכן עלול להתאים לאבחנה של הפרעת קשב מהסוג השקט – ADD . כמובן שאיני מאבחן אותה על סמך התאור אלא מציין כי מתעורר חשד בכיוון זה.
השיקול לבצע אבחון מותנה במצב התפקודי של הילדה. כלומר אם רמת ציוניה טובה עד טובה מאוד אז למרות שיתכן ויש הפרעת קשב לא חייבים לבצע אבחון בשלב הזה.
ככלל מומלץ לבצע אבחון לאו דווקא כשמועלה החשד הראשון לקיומה של ההפרעה אלא במצב בו קיימת הפרעה תפקודית התנהגותית, לימודית, חברתית או משפחתית. על פי התאור שלך הילדה לא נמצאה כיום בשלב זה.
מטרת אבחון מקצועי הוא לא לסייע בתיוגה של הילדה אלא כדי לבחון אם אכן יש קשיים ואם כן באילו תחומים ואיך ניתן לטפל בהם. הגישה של "המורים רוצים שקט" היא גישה שטחית ולעתים הורים מחמיצים את העיקר שהוא טובתה של הילדה.
איני יכול לקבוע על סמך התאור מה רמת תפקודה וכמובן איני מתיימר לדעת מה השיקולים המדויקים של בית הספר והעצה שלי היא פשוטה – אם אתם כהורים חשים כי הילדה במצוקה לימודית או חברתית עקב תפקודה אז יש בהחלט מקום לבצע אבחון.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)





.jpg)
.jpg)


