ADD Inattentive type

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ADD Inattentive type
    ניסים
    10/04/2011

שלום
    אני מבוגר (30) שאובחן עם ADD-PI. ממה שהבנתי על ההפרעה, בשעת משימה שנתפשת במוח כמשעממת, גלי המוח מתמתנים ו"נרגעים", ומשרים מצב דמוי שינה. לא ברור לי אם מדובר בגלי אלפא או תיטה, ובהשפעה שלהם על רצון ממשי ללכת לישון (ולא רק להתחמק מהמשימה המשעממת) ובנוסף רציתי לשאול, האם על ידי מוסיקה ניתן לאזן את הגל הזה (אלפא/תיטא). ידוע, למשל, שמוסיקה קלאסית משפיעה על גלי המוח ומרגיעה אותם. האם להאזין לסוג כזה של מוסיקה יתאים לי או שרק יחמיר את המצב (ובמקרה כזה האם לשמוע מוסיקה קצבית/קופצנית יותר יכול לעזור)? על אותו משקל - האם מדיטציה יכולה לעזור לאזן את המוח בסוג כזה של ADD-PI או גם רק תחמיר את המצב דמוי השינה?
    אשמח להפניות למאמרים רלבנטים או טקסטים.
    תודה רבה
    רונן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ADD Inattentive type

הוספת תגובה

• ADD Inattentive type - תגובה

ד``ר עדי אדר
    10/04/2011

שלום רונן –

התחום שאתה בעצם מציין אותו הוא נוירו-פידבק ואכן יש מטפלים אשר מצביעים על השגים טובים באמצעות טיפה בשיטה זו.
    ברור כי מוסיקה רגועה יכולה לסייעת להשרות רוגע – לגבי הגברת הריכוז זו שאלה אחרת. כללית המוסיקה הופכת סיטואציה משעממת יחסית של למידה ליותר מעניינת ובכך עוזרת בעקיפין בתהליכי המיקוד והריכוז.
    ניתן למצוא במקורות שונים, כולל באינטרנט מאמרים על נוירו-פידבק.
    לי אישית , אין ניסיון עם שיטה זו.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו