השפעת טיפול תרופתי על דופק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השפעת טיפול תרופתי על דופק
    ניסים
    10/04/2011

שלום רב
    אני לוקח ריטלין במינון של 20 מ"ג. שמתי לב שיש לזה לפעמים השפעה על הדופק - שהוא עולה. אני לוקח את הכדורים כל יום ורק לפעמים (נגיד פעם בשבוע) זה ממש משפיע על הדופק, והוא עולה ל100-110 במנוחה (לעומת 80 בלי), אני ממש מרגיש את הפעימות בכל הגוף, למרות שלא עשיתי שום מאמץ. במצב כזה לוקח לזה זמן די ארוך להרגע, ובשעה-שעתיים של הדופק מואץ זה מפריע לי לתפקוד התקין.
    אני לא ספורטיבי ולא מתאמן, ועשיתי בדיקות אקג ולחץ דם לפני התחלת הכדורים והכל היה תקין. יש לי אסטמה מילדות, בעקבותיה יש כדוריות דם והמוגלבין גבוה, ואני משתמש בערך פעם ביום או פעמיים במשאף ונטולין. האם הלב מתרגל לכדורים והדופק יהיה כל הזמן תקין, או שצריך לנסות איזון תרופתי אחר? האם יש קשר בין הונטולין לריטלין מבחינת השפעה על הדופק?

הבנתי גם שלא מומלץ לעשות מאמץ או ספורט בזמן השפעת הריטלין, כי זה עושה משהו במוח שגורם להתמכרות. זה נכון?
    תודה רבה, ניסים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• השפעת טיפול תרופתי על דופק - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    12/04/2011

שלום,
    אין שום קשר בין ריטלין, ספורט והתמכרות !
    הריטלין עלול להעלות באופן זמני את קצב הלב, כך עושה גם הונטולין וביחד זה עלול להיות יותר...
    אם התופעה נמשכת , מתגברת או מפריעה ,יש להתיעץ עם הרופא המטפל.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו