מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אדרל.. כבר מיואש..בני18/04/2011
היי קוראים לי בני ואני בן 15 וחצי.
לפני כמה חודשים איבחנו אצלי הפרעת קשב וריכוז (ADHD) והחלתי ליטול קונצרטה 36 MG.
לאחר כמה זמן החלו ליהיות לי כאבי בטן עזים, אך לא מהתרופה אלא התברר לבסוף שיש לי אולקוס בקיבה(כיב קיבה).
לאחר שהכיב קיבה פחת המשכתי את הטיפול בקונצרטה אך שהתרופה גרמה לי לכאבי בטן נוספים בימים אשר נטלתי אותה. הלכתי לרופא והוא הביא לי ריטלין רגיל (לא LA) והחלתי ליטול אותה, ואותו הדבר קרה..
לבסוף נתנו לי אדרל ונטלתי אותו אתמול ובהתחלה הכל היה בסדר אך אחרי 4 שעות 5 שעות בערך התחיל ליהיות לי סחרחורת חזקה וכשבדקתי את הדופק ולחץ דם שניהם היו גבוהים (דופק 126).. הייתי אצל הרופא המשפחה מפני שהנירולוג לא עובד היום והוא אמר לי לקחת את התרופה עוד הפעם, אז נטלתי אותה ועוד פעם ישלי סחרחורת עזה ולחץ דם ודופק גבוהים.
עכשיו שאלתי היא האם התופעות האלה יעברו עם הזמן מפני שצריך להסתגל לתרופה? או שלהפסיק אותה ולחכות לנירולוג? והאם כדאי לנסות vyvanse?
בתודה רבה,בני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדרל.. כבר מיואש.. - תגובה
ד``ר אריה בקלו19/04/2011שלום,
כל התרופות שקיבלת הן אותו החומר הרפואי(מתיל פנידט). לאדרל יש בדר"כ פחות תופעות לוואי. חומר זה יכול לגרום כאבי בטן אך לא כיב קיבה.
האם נושא כיב הקיבה טופל ?
בכל מקרה אל תשנה סוג תרופה ללא התיעצות ישירה עם הרופא המטפל.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאדרל
בני19/04/2011לא הבנת אותי נכון, הכיב כיבה לא כתוצאה מלקיחת אחת מהתרופות אלא מסיבות לא ידועות לכן הפסקתי בהתחלה עם הקונצרטה לזמן מה.. והכיב כיבה טופל..
האדרל לא משפיע לי על הבטן או משהו הוא גורם לי ללחץ דם גבוה סחרחורות דופק במנוחה מעל 120 וקושי נשימה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאדרל - תגובה
ד``ר אריה בקלו19/04/2011עליה בקצב הלב ול.ד גם הם תופעת לואי אפשרית.
יש לשלול גורמים רפואיים אחרים ורק אז לשקול שינוי במינון או בתרופה.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רוצה להלחיץ אתכם אבל...
אורנית28/04/20112 נירולוגים בקופ"ח מסרבים לחדש לי מרשם לקונצרטה- למרות שבריאותי תקינה, מאחר ויצא מחקר חדש לפיו רטלינצ'יקים עלולים ללקות בפגיעה בקצב פעילות הלב, עליה בלחץ הדם- מה שמוביל לסחרחורות, דפיקות לב מואצות ולא עלינו, דום לב פתאומי. הם טוענים שזה מחקר ממש ממש חדש.
האם זה נכון או שעומד מולם השיקול הכלכלי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?