ממה נובע בלאק אאוט באופן קבוע??

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ממה נובע בלאק אאוט באופן קבוע??
    תמר
    29/12/2007

שלום, אני סטודנטית למשחק ונתקלתי בבעיה שחוזרת על עצמה באופן קבוע. בכל פעם כשאני לומדת טקסטים בעל פה יש לי "בלאק אאוט" טוטאלי ואני מאוד מתקשה לצאת מהמצב הזה ומתחילה לחשוב שמשהו פיזי אצלי לא תקין. שמתי לב שהתופעה חוזרת על עצמה כל פעם גם כשאני יודעת את הטקסט מצויין. יכול להיות שאולי מדובר בבעיית ריכוז כלשהי? אני מנסה בכל כוחי להתגבר על הבעיה אך לצערי ללא הצלחה... מישהו יכול לעזור לי? בבקשה!! אשמח לקבל כל עצה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בלאק אאוט

ד''ר לילך שלו-מבורך
    06/01/2008

תמר שלום,

מהתיאור שלך אני מבינה שאת לומדת טקסט בעל-פה באופן תקין והקשיים הם בזמן 'מבחן' כלומר כאשר את עומדת במצב שבו את צריכה לשלוף את הטקסט הנלמד.

באופן עקרוני, לא סביר להניח שתופעת הבלאק אאוט נובעת מבעיית קשב וריכוז. ייתכן והסיבה לשכחה הפתאומית בזמן אמת (למרות השליטה הטובה בטקסט) נובעת מלחץ בו את נמצאת או ממאפייני הסיטואציה.

בכל מקרה, בהנחה שהזיכרון שלך טוב (ונראה שאכן כך הדבר מאחר שאת מדווחת על מצב בו את שולטת היטב בטקסט אותו למדת בעל-פה) על-מנת להפחית את הסיכוי לשכחה מהסוג הנ"ל את יכולה לנסות ולתרגל מצבי 'סימולציה' - כלומר מצב שמדמה את הסיטואציה בה תידרשי לומר את הטקסט.
    כיוון נוסף שאני מציעה לך - בפעם הבאה שאת מתמודדת עם 'בלאק אאוט' - תנסי לדמיין את מצבי הלמידה והתרגול שלך - בהם את מבצעת את הטקסט כראוי (תנסי לדמיין שאת נמצאת במקום בו למדת את הטקסט, מצב הרוח שלך בזמן הלמידה וכו')..
    שתי ההמלצות הנ"ל מתבססות על ממצאים מחקריים מתחום הזיכרון המראים שככל שה דימיון בין מאפייני מצב הלמידה ומצב המבחן דומים יותר כך הזכירה טובה יותר.

בהצלחה!!
    לילך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו