איזה תופעות לוואי יש לתרופת ריטלין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איזה תופעות לוואי יש לתרופת ריטלין
    רותי משיח
    29/12/2007

http://enter-system.com/site/index.asp?depart_id=12973

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של ריטלין.

ד``ר עדי אדר
    01/01/2008

לגבי תופעות לוואי של ריטלין
    כללית יש לעקוב אחר אפשרות של הופעת תופעות לוואי: במינונים המקובלים כמעט ולא מדווחים תופעות לוואי להוציא תופעות של חוסר תאבון, לעתים בחילה או כאבי ראש. יש לזכור ריטלין היא תרופה מאוד בטוחה לשימוש כי התנאי להצלחת הטיפול הוא תחושה טובה וברור כי אם מופיעות תופעות לוואי יכולת הקשב והריכוז נפגמים וממילא הטיפול לא מצליח.
    .מבין תופעות הלוואי ניתן לציין (אם כי שוב מודגש כי כי בהחלט ייתכן כי לא תופענה כלל תופעות לוואי או שרק באופן חלקי ומתון):
    - חוסר תאבון – תופעת לוואי שכיחה הנעלמת בדרך כלל לאחר תום השפעת התרופה.
    - כאבי ראש.

- בחילה, כאבי בטן

- קשיי הרדמות

- יובש בפה

- עצבנות, אי שקט (בעיקר לאחר חלוף השפעת התרופה)

- טשטוש ראייה

- דופק מהיר, עליה בלחץ דם.

- פריחה בעור

- טיקים

- עצירה זמנית בגדילה אשר מתוקנת בהמשך. במחקרים לא נמצאה לאורך זמן השפעה על הגדילה בילדים המטופלים בריטלין. עם זאת וכאמצעי זהירות מומלץ מעקב כמצוין בסעיף ב' לעייל.

- מתוארים לעתים הפרעות במצבי רוח, דכדוך, הסתגרות, נטייה לבכי ובמקרים מאוד נדירים (שכיחות של אחד לאלף מטופלים) תוארו הפרעות פסיכאטריות כולל מחשבות דמיוניות, הזיות. מצבים אלו לא שכיחים אך חובה לעקוב אחר כל ילד המטופל תרופתית. על ההורים לדווח מיידית לרופא המטפל ולי אם הילד מדווח על תופעות כאלו. חשוב באופן כללי מדי פעם לתחקר את הילדים ולשאול אותם לגבי תחושות שונות שהם חשים במהלך נטילת התרופה.

חשוב להדגיש שוב ושוב כי זוהי תרופה בטוחה לשימוש ובמרבית המקרים התועלת רבה בהרבה על הנזק. מעקב רפואי מסודר עשוי להפחית מאוד תופעות לוואי וכמובן להגביר את סיכויי הצלחת הטיפול.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין מעורר גירויים

אפרת
    15/07/2012

שלום רב, אני מטופלת בריטלין הרבה שנים. מוכרחה לציין ששינה את חיי, הצלחה גדולה בזכות הטיפול.
    מזה חודשים ארוכים ומייסרים אני סובלת מגירויים נוראיים.
    בכל פעם שאני נוטלת את התרופה, מופיעים על גופי אין ספור ריריות, נקודות שחורות ולבנות מגרדות ומוציאות אותי מדעתי. לצערי זה מוביל להישגים נמוכים מאוד. פניתי לכל שרק יכולתי ולא מצאתי מענה. אני מאובחנת כסובלת מadhd ברמה גבוהה למדי. ללא ריטלין אין ביכולתי ללמוד. אני בת 24 ומטופלת בתרופה מגיל 16
    אנא ממך תתווה לי את הדרך..האם ישנן תרופות המונעות את התופעה? או האם יש מוצא אחר? תודה רבה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין מעורר גירויים - תגובה

ד``ר עדי אדר
    15/07/2012

שלום לך!

לא ברור לי לאיזה תופעה עורית את מתכוונת. אמנם מתוארים לעתים נדירות תועפות של אלרגיה לאחר נטילת ריטלין אך לא שמעתי על תופעה עורית בעוצמה כזו.

צריך כמובן לגשת לרופא עור ולבחון על מה מדובר ובהמשך להחליט עם הרופא המטפל האם להמשיך בתרופה הנוכחית או להחליף אותה.
    לא ברור לי במה את מטופלת, האם זוהי תרופה חדשה אצלך, ממתי הופיעו תופעות אלו מכיוון שלפי מה שאת כותבת את מטופלת תקופה ארוכה.

כמובן חשוב מאוד להתרשם האם באמת התופעה מופיעה רק בימים של נטילת התרופה מכיוון שאז כמובן יש קשר לנטילת הריטלין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו