מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעות קשב וריכוזרביד18/05/2011
שלום דוקטור.
אני בן 23 וחצי , מתחיל ללמוד בעז"ה השנה ויש לי בעיות קשב וריכוז כמעט בוודאות על סמך הסימפטומים שמהם אני סובל אך עוד לא אובחנתי בעניין. שמעתי על מבחן TOVA שאמור לאתר בעיות מסוג זה ובכוונתי לעשותו. להבנתי ישנם שני סוגים של מבחני TOVA , האחד כללי וללא שימוש בריטלין והשני עם ואז בלי בכדי למדוד את יעילותו של הריטלין. איזה מהם אני אמור לעשות?
2. ידוע לי על חלק מתופעות הלוואי הכרוכות בשימוש בריטלין ולכן אם וכאשר יומלץ לי על שימוש בריטלין האם תהיה לי אפשרות להשתמש בחלופות אחרות כגון: תוספי תזונה ,DMAE וכ'ו ? והאם זה ישתלם כלכלית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי
קרן18/05/2011אני גם חושבת לעשות אבחון טובה ולדעתי יש מבחן ראשון ואם רואים שיש בעיה עושים אותו מבחן שוב אחרי רטלין ועכשיו אני מבררת לגבי המבחן ומקומות ואיך ומי ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי - תגובה
ד``ר אריה בקלו19/05/2011שלום,
כפי שכבר פרסמנו מספר רב של פעמים בפורום, בדיקת TOVA איננה אבחנתית !
מדובר בעוד כלי עזר לרופא המאבחן כחלק ממכלול שלם.
ההתלבטות אם לעשות את הבדיקה עם או בלי ריטלין איננה חשובה אם הדבר לא נעשה בהמלצת רופא מאבחן.
לשאלה הנוספת: אין תחליף טבעי, צימחי או צמחוני לריטלין.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עוד זה כולל?
קרן23/05/2011אוקי אז אם אני רוצה לאבחן את הבעיה חוץ ממבחן טובה מה עוד זה כולל?
ועוד דבר רשמת שאין חלופה טבעית לרטלין אבל שמעתי שיש תמיכה לאנשים מבוגרים שרגילים להתנהל בדרך מסוימת ואז מלמדים אותם גם התנהלות אחרת יעילה יותר, זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עוד זה כולל? - תגובה
ד``ר אריה בקלו25/05/2011אבחון טוב הוא אבחון קליני ע"י רופא שהוסמך לכך,מתבסס על שאלונים ומידע ממספר גורמים ובהתאם לתוצאות האבחון קובעים את צורת הטיפול.
הטיפול יכול להיות תרופתי, פסיכולוגי, מאמנות אישית -כולם או חלקם.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעות קשב וריכוז - תגובה
ד``ר עדי אדר27/05/2011שלום לך!
מבחן טובה הוא רק חלק מהאבחון הכולל בוודאי לא החלק העיקרי. זהו מבחן בעל דיוק חלקי המהווה בדיקת עזר בלבד לרופא המאבחן.
בהחלט מומלץ לבצע א תשני חלקי המבחן.
לגבי הנושא הכלכלי זה לא ברור - מה שברור שהתחליפים למינהם הם גם לא יעילים ובודאי יותר יקרים אז איפה הרווח כאן?... (יש בעצם, לאלה שמוכרים תוספים אלו....)
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון
רחל30/05/2011מבחן tova הוא רק פיסה קטנה בכל הפאזל הזה של האיבחון של הפרעת קשב וריכוז.
רציתי רק לחדד שחוץ מריטלין (או תרופות דומות) שילוב של טיפול נוסף (הן פסיכולוגי וכו'..) יכול לסייע עוד יותר בהתמודדות עם ההפרעה.
לאחרונה נתוודעתי למרכז שנקרא דרך מהו"ת שמתעסק בזה עם יחס מאוד חם מצד הצוות המטפל והמאבחן. לטענתם ניתן לשפר את איכות החיים בצורה משמעותית למי שעובר את הטיפול הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?