תופעות לוואי של ריטלין 10 מג

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעות לוואי של ריטלין 10 מג
    predator
    24/05/2011

שלום אני בת 21 התחלתי היום טיפול בריטלין, התחלתי מכדור 10 מ"ג למרות שהנוירולוג רשם לי 1.5 פעמיים ביום אבל ציין שאני יכולה לשנות מינונים לפי ההרגשה שלי. בכל מקרה, חוץ מזה שהייתי מרוכזת לתקופה קצרה יש לי מספר שאלות: אחרי שנטלתי את התרופה היה לי דופק מהיר, לחץ בצד שמאל של החזה זיעה בכפות ידיים ורגליים וחוסר מנוחה יחד עם גלי חום ואנרגיה, לאחרי ההשפעה נתקלתי בכאבי בטן מלווים בגזים, פחות כאבים יותר מן רטט בבטן בלי הפסקה ורעשים מוזרים יש לציין כי הבטן שלי רגישה אולי יש צורך בתרופה מתאימה לי יותר?, ולבסוף בריבאונד נתקפתי ברעב גדול...אני לא מעוניינת בתופעות לוואי נוספות בחיים שלי בנוסף להפרעת קשב, כך שאם אני כבר מהיום מתחילה לחוש דברים כאלה האם זה מספיק לי בשביל להפסיק ולהתייעץ עם הנוירולוג על טיפול אחר או שאם אני אמשיך לקחת...וגם אעלה את המינון למה שהנוירולוג אמר לי ההשפעה תהיה טובה יותר ותופעות הלוואי יעלמו?

תודה רבה, מצפה לתשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של ריטלין 10 מג - תגובה

ד``ר עדי אדר
    27/05/2011

שלום לך!

אני ממליץ להמתין בסבלנות כשבועיים-שלושה לפני שאת משנה מינון (מומלץ בהחלט ביעוץ הרופא המטפל!). תתכן תקופת ביניים של מספר שבועות עד שהגוף מתרגל לתרופה ואין להחפז להסיק מסקנות לאחר יום יומיים של טיפול.
    עצה כללית - ככל שנוטלים את התרופה בצורה מסודרת הסיכוי לתופעות לוואי פוחת!

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת לוואי אחרי שבוע- פריחה בעור

predator
    28/05/2011

המשכתי לקחת שבוע ורק פעם אחת באמת לקחתי 30 מ"ג כמו שרשום לי, קודם כל זה מנע ממני לישון בכלל כל הלילה, הראש פשוט לא מפסיק לפעול ודבר נוסף יום לאחר מכן הופיעו לי נקודות מפוזרות ואדומות על יד אחת קבוצה קטנה וגם ביד הנשניה וכמו 2 עקיצות על היד והרגל, אני יכולה בוודאות להסיק שזאת פריחה? אני לא רוצה ליטול כדי שזה לא יחמיר...

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת לוואי אחרי שבוע- פריחה בעור - תגובה

ד``ר עדי אדר
    28/05/2011

שלום לך!

אכן נראה כי את מעט רגישה לריטלין ובמצבים כאלה מומלץ לעלות בזהירות ותוך התיעצות עם הרופא המטפל.
    לגבי נושא הפריחה הוא אכן מדווח אבל בתדירות מאוד נמוכה ועדיין קשה להחליט האם קיים קשר ישיר . האפשרות המעשית לדעת את זה היא נטילה מסודרת של ריטלין ולהתרשם אם הפריחה מופיעה בסמוך לנטילת התרופה.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו