בן 7

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 7
    אמא מיואשת
    29/05/2011

שלום
    אני אמא לילד בן 7 שלומד בכיתה קטנה, לפני כשנה היינו אצל נירולוג על מנת לאבחן את הילד מכיוון שהוא לא היה רגוע כל הזמן היה בוכה וצועק ללא סיבה שנראית לעין, הוא עוהר מבכי לצחוק במהירות הוא מאוד כעוס כל הזמן ומקלל את עצמו כמו אני דפוק וכו' הנירולוג המליץ להתחיל המתן ריטלין, הילד קיבל ריטלין LA20 אך לא היה שום שיפור בילד לאחר פגישה נוספת שנערכה כשלושה חודשים לאחר מכן הופננו למס' בדיקות כמן MRI מוח EEG
    ושיחה עם פסיכיאטרית, הפסיכיאטרית מצאה לנכון שהכול תקין עם הילד מבחינה זו, עהרו עוד שלושה חודשים ונפגשנו שוב עם הפסיכיאטרית מכיוון שהפרעות ההתנהגות הוחמרו!!! ואז היא הציעה להפסיק את מתן הריטלין ולעבור לריספרדל כיום הילד מקבל חצי כדור בלילה וחצי כדור בבוקר אך אין שינוי הילד מתנהג כמו זומבי רעב כל הזמן ומבחינה התנהגותית הוא רק מתדרדר הגענו למצב שהוא זורק כיסא בכיתה והוא רק בכיתה א'
    מבחינת הפסיכיאטרית מדובר בהפרעה דו קוטבית???? ומבחינת הנירולוג הפרעת קשב עם היפראקטיביות. אציין שמביחנה לימודית הוא ילד עם המון פוטנציאל אבל הוא לא פנוי ללמידה על מנת לממש את הפוטנציאל מכיוון שהוא כל היום חסר שקט ונחת.
    אני אשמח לקבל איזה המלצה או כיוון כדי לנסות למצוא באמת את הבעיה על מנת להקל על הילד מביחנת העומס הנפשי והתסכול.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 7

הוספת תגובה

• בן 7 - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    30/05/2011

שלום,
    לצערי, קטונתי מלחלוק על דעותיהם של נוירולוג ופסיכיאטר.
    בעיות פסיכיאטריות והפרעת קשב וריכוז יכולים להמצא יחד באותו הילד וכמובן להחמיר את הבעיה ואת הקושי בטיפול.
    העקרון ברפואה הוא לזהות את הבעיה המרכזית ולטפל ראשית בחלק היותר בעייתי.
    לי כרופא ילדים נראה שהפרעה דו קוטבית חמורה מהשאר אך כאמור, קטונתי.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל...

אמא מיואשת
    30/05/2011

תודה על התגובה אך אינני מנסה לקבל אבחנה או לחלוק על האבחנה אך רופאת הילדים אצלנו במרפאה טוענת כי הפרעה דו קוטבית נדירה מאוד בגיל הזה והילד לעניות דעתה אינו מתאים לאבחנה הזו אבל שוב זו רק דעתה. נכון שמדובר בהפרעה חמורה וקשה ואם אכן זו הבעיה של בני אני אקבל את האבחנה ואעשה את כל מה שבאפשרותי לעשות על מנת לעזור לו אך האם באמת ניתן לאבחן בגיל כה מוקדם?
    ואיך ניתן לאבחן ברמת הדיוק והבטחון הגבוהיים ביותר?
    ומדוע אין תגובה לריספרדל? אם אכן זו הבעיה התרופה היתה אמורה להשפיע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל... - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    31/05/2011

שלום,
    אלו שאלות שצריך להפנות לפסיכיאטר ילדים.
    במקרים של ספק באבחנה מקובל לפנות לגורם נוסף לקבלת חוות דעת נוספת.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו