מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
קונצרטה וריטלין באותו יום
IRITIRIT10/01/2012ואם אני עושה שימוש ברטלין של 20 מליגרם לאחר שימוש של קונצרטה 36 מילגרם?
אני משתמשת כבר תקופה די ארוכה בקונצרטה והיא פועלת הרבה פחות מ-12 שעות.
אם עברו למשל 10 שעות או יותר מאז לקיחת הקונצרטה האם אוכל לקחת ריטלין באותו היום של 20 מלגרם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקונצרטה וריטלין באותו יום - תגובה
ד``ר אריה בקלו13/01/2015שלום,
אסור לקחת קונצרטה פעמיים ביום כי זה אומר פעילות הנמשכת יממה שלמה ללא "מנוחה" של מערכות הגוף וכמובן עם פגיעה ביכות השינה.
אפשר לעשות שילובים אך רק ע"י הרופא המכיר את המטופל .
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונצרטה פעמיים ביום?בר30/05/2011
מה עושים כשקונצרטה אחת במינון של 36 לא מספיק ליום שלם? כשצריך להתרכז בבוקר וגם בלילה. האם אפשר לקחת קונצרטה פעמיים ביום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונצרטה פעמיים ביום? - תגובה
ד``ר אריה בקלו30/05/2011שלום,
קונצרטה פועלת עד 12 שעות ומכאן שנטילתה פעמיים ביום תגרום לפעולה של כל היממה..... ומתי תלך לישון?!
בקיצור , התשובה היא לא מוחלט.
אפשר להתיעץ עם הרופא המטפל לגבי הצורך בהשלמה קצרת טווח.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
בר31/05/2011תודה על התגובה המהירה.
מדובר בתקופת בחינות. אני לוקח קונצרטה בבוקר כדי להיות מרוכז במבחן של אותו יום ובלילה אני רצה ללמוד לקראת המבחן הבא אבל כבר קשה לי להתרכז.
האם אפשר לקחת רטלין אחרי קונצרטה? בבוקר קונצרטה ובערב ריטלין?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריטלין אחרי קונצרטה?
בר31/05/2011מדובר בתקופת בחינות. אני לוקח קונצרטה בבוקר כדי להיות מרוכז במבחן של אותו יום ובלילה אני רצה ללמוד לקראת המבחן הבא אבל כבר קשה לי להתרכז.
האם אפשר לקחת רטלין אחרי קונצרטה? בבוקר קונצרטה ובערב ריטלין?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
ד``ר אריה בקלו31/05/2011שלום,
ניתן להוסיף ריטלין קצר טווח אחרי קונצרטה אך המינון והתדירות חייב להיעשות רק ע"י הרופא הפטפל.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריטלין אחרי קונצרטה
עדי12/01/2015לאחר נטילת קונצרטה 36 מ"ג, כמה שעות עלי לחכות ע"מ לקחת ריטלין 10 מ"ג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריטלין אחרי קונצרטה - תגובה
ד``ר אריה בקלו13/01/2015שלום,
קונצרטה פועלת 12 שעות.
השילוב בין קונצרטה לתרופה נוספת מותאמת באופן אישי ורק ע"י הרופא המטפל.
לכן אינני יכול לתת תשובה ברורה לשאלה.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)